Szarvason, az Alkotmány utcai Sportcsarnokban szeptember 15-én rendezték meg a Délkelet-Magyarországi Területi Diák I-Diák II, Kötöttfogású Diákolimpiát.

A dr. Papp László Birkózó SE kis csapattal, de nagy reményekkel vágott neki a szarvasi versenynek. Két kezdő és több rutinosabb versenyzőjük birkózta ki magából a maximumot.

A sok gyakorlásnak meg lett az eredménye, mert Ajtai János a sorsdöntő mérkőzésen válldobásokkal győzött. Pilesz Ádám ma nem talált legyőzőre, és az első helyen végzett.
Ötvös Dávid és Ajtai János nagy küzdelmek árán felállhattak a dobogó harmadik fokára. Mindhármuk érmes helyezése kvótát ért a diákolimpiai döntőre!
(A képen Ötvös Dávid fehér pólóban.)

Paczolay Dávid és Megyeri János első versenyükön debütáltak és hozták ki magukból a maximumot. János az ötödik, míg Dávid a kilencedik helyet szerezte meg. Mindkettő versenyzőre még sok munka vár, de szépen haladnak előre.

Gratulálunk mind a hat versenyzőnek!

A mai napon a kvótaszerzésé volt a főszerep – minden szinten…
A birkózó sportágban a negyedik, talán legértékesebb kvótát Lőrincz Viktor szerezte, aki a Kazahsztánban megrendezett felnőtt világbajnokságon holnap az arany csatában lesz érdekelt, és ezzel ott lehet a tokiói olimpián!
Reméljük még több magyar birkózó is csatlakozik hozzá.

(Mazula Erik)
Forrás

Előző cikkNégy kvótát szereztünk az Olimpiára!…
Következő cikkArcképek Szentesről – Dr. Bod Péter…