Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Magyarország honvédelmi minisztere a Szolgálati Érdemjel bronz fokozatát adomány…

Magyarország honvédelmi minisztere a Szolgálati Érdemjel bronz fokozatát adomány…

64


Magyarország honvédelmi minisztere a Szolgálati Érdemjel bronz fokozatát adományozta Állami Ünnepünk augusztus 20. alkalmából beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége, valamint szakmai érdemei elismeréséül PESTI ISTVÁN főhadnagynak.

Pesti főhadnagy 1996-ban találkozott a „bakaélettel”, mikor megkezdte sorkatonai szolgálatát Szentesen szakácsként. Akkor még nem gondolt arra, hogy hivatásául válassza a haza védelmét, így 1997-ban leszerelt. 2005-ben újra bevonult és a tapolcai alapkiképzést követően a szentesi műszaki dandár állományában kezdte meg szolgálatát újra szakácsként. „Hídépítőként” eltöltött évei alatt, munka mellett okleves közgazdász diplomát szerzett, valamint a ranglétrán is előre lépdelt egészen szakaszvezetői rendfokozatig.
2014-ben hadnaggyá nevezték ki és a Logisztikai Főnökség állományában az élelmezési szakágat vezette. 2018 óta visel főhadnagyi rendfokozatot és megbízott logisztikai főnök helyettesként tevékenykedik. A tudásszomja nem hagyott alább, így jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen vállalkozásfejlesztés mesterképzés szakon tanul. Angol nyelvből katonai és üzleti szakanyaggal bővített nyelvvizsgával is rendelkezik. Számos alkalommal vett részt gyakorlaton, és árvízi védekezésben egyaránt.
Szabadidejében a katonákból álló, Kanálgép zenekarban játszik.
Mottója: „Kultúra és hivatás jól megfér egymás mellett.”

Főhadnagy Úr! Gratulálunk!


Forrás