Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred A Magyar Honvédség Parancsnoka, Korom Ferenc altábornagy eredményesen végzett sz…

A Magyar Honvédség Parancsnoka, Korom Ferenc altábornagy eredményesen végzett sz…

294

A Magyar Honvédség Parancsnoka, Korom Ferenc altábornagy eredményesen végzett szakmai munkája, példamutató szolgálatteljesítése elismeréseként az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Csapatünnepe alkalmából emléktárgyat adományozott Dr. Kállai Ernő alezredesnek.

Az emléktárgyat Antal László ezredes adta át Tiszabecsen, ahol a Honvéd Rákóczi Sportegyesület túramotoros szakosztálya és a műszaki ezred koszorúzással és emléktábla avatással emlékezett meg névadójáról, II. Rákóczi Ferencről.
Dr. Kállai alezredes 1993-ban őrmesterként, rajparancsnoki beosztásban kezdte katonai szolgálatát Szentesen. Törzsőrmesteri rendfokozatot viselt, amikor jelentkezett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre és 1999-ben, mint műszaki szakoktató diplomázott. Ezt követően egy évvel később már hadnagyi rendfokozattal, szakaszparancsnoki ezzel párhuzamosan megbízott századparancsnoki beosztásban tevékenykedett. Precíz és megbízható munkája elismeréseként az ún. ranglétrán szépen lépegetett előre és 2004-től már századosként a Víztisztító század élén állt és vezette, irányította az alárendeltségébe tartozó katonákat. Tudásvágya hajtotta előre és 2007-ben az akkor még Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen védelmi igazgatási menedzser szakon megszerezte második diplomáját.
Beosztások terén helytállt a helyőrségtámogató alegységek parancsnokhelyetteseként, majd a kiképzési főnökség főnökeként. Közben 2013-ban doktori címet szerzett. Jelenleg a Hídépítő zászlóalj parancsnoka és alezredesi rendfokozattal látja el beosztását.

Angol nyelvből STANAG 3.3.3.3. (katonai szakanyaggal bővített „C” típusú felsőfokú nyelvvizsga) és német nyelvből alapfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik. Pályafutása során különböző nemzetközi tanfolyamokon (Franciaország, Németország és Belgium), gyakorlatokon (Németország, Norvégia és Lengyelország) és missziókban (Afganisztán) szerzett ismereteket, tapasztalatokat.

Alezredes Úr! Gratulálunk!Forrás