Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred A Honvédelem Napja alkalmából Magyarország Honvédelmi Minisztere a Szolgálati Ér…

A Honvédelem Napja alkalmából Magyarország Honvédelmi Minisztere a Szolgálati Ér…

64


A Honvédelem Napja alkalmából Magyarország Honvédelmi Minisztere a Szolgálati Érdemjel Bronz Fokozatát adományozta POLÓNYI TIBOR JÁNOS őrnagynak.

Polónyi őrnagy 2001 augusztusában kezdte tanulmányait az akkor még Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (továbbiakban: ZMNE). Azonban abban az évben átjelentkezett a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolai Kar Építőmérnök szakra, ahonnan 4 év eltelte után építőmérnökként egyben hadnagyként kezdte el szolgálatát Szentesen PMP hadihíd szállító szakaszparancsnokként. 2012-ig a Hídépítő Zászlóaljnál végezte munkáját szakasz illetve megbízott századparancsnokként, miközben tanult. Az Amerikai Egyesült Államokban műszaki tiszti alap-, majd felderítő tanfolyamon volt, Angilában pedig angol katonai szaknyelvű tudását bővítette. Ezek után 2009-ben ismét jelentkezett a ZMNE-re, ahol okleveles katasztrófavédelmi mérnöki végzettséget szerzett. 2012-től a Kiképzési Főnökség főnök helyettesi feladatait látta el, majd a 2016-ban megalakult Építésvezető főnökség megbízott főnökeként, 2018-tól pedig már mint kinevezett főnökeként dolgozik.
Többször részt vett a RedBull Air Race biztosítási feladataiban és missziós tapasztalatokat is szerzett, kétszer járta meg Afganisztánt.
A tudásvágya nem apadt az évek során, jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem Infrastruktúrális-építőmérnök mesterszakon, út- vasútépítő szakirányon tanul.
Őrnagy Úr! Gratulálunk!

Forrás