Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Az „Év legénységi állományú katonája”…

Az „Év legénységi állományú katonája”…

59

A Műszakiak Napján minden évben kitüntetik az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományából szavazással választott „Év Embereit”. címet az idei évben FARAGÓ LÁSZLÓ SZAKASZVEZETŐ kapta.
Katonai pályafutását 1997-ben sorkatonaként kezdte Kiskunhalason. Akkor még nem gondolt arra, hogy hivatásául válassza a haza védelmét, így 1998-ban leszerelt. 1999. szeptember 01-jén mégis újra bevonult, ekkor a hódmezővásárhelyi Magyar Honvédség 62. Bercsényi Miklós Gépesített Lövészdandár laktanyájába, ahol első beosztásában harcjárműirányzó volt. 2004-ben és 2006-ban is részt vett külszolgálaton, mindkét alkalommal Koszovóban.
2008-ban úgy döntött, hogy a polgári életben ácsként próbál szerencsét, azonban számításait nem találta meg, így 2012-ben a szentesi laktanya kapuját lépte át és állt ismét a haza szolgálatába a Műszaki Ezred állományában, mint PTSZ-M kezelő.
Részt vett a körömi pontonhíd üzemeltetésében és több alkalommal a Red Bull Air Race műszaki biztosításaiban is.
Faragó szakaszvezető jelenleg „C” típusú vezető tanfolyamon vesz részt, mivel jelenlegi beosztásának ellátásához ez követelményként jelentkezett.

Kedves László! Gratulálunk az elismeréshez!


Forrás