Híradó szakmai felkészítést tartottak az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Vezetéstámogató szakasz híradó szakemberei. A nem szervezetszerű (alegységparancsnokok által kijelölt) híradó katonák felkészítő kiképzésének fő célja az, hogy az ezred alegységeinek belső harcászati kommunikációja zavartalanul biztosított legyen azáltal, hogy minél több e téren képzett katona álljon az alegységparancsnokok rendelkezésére.
A kiképzés két hetében a résztvevők elsajátították az általános híradó alapismereteket, a rádióforgalmazás szabályait, megismerkedtek a Magyar Honvédségnél rendszeresített rádióeszközök kezelésével, programozásával és azok alkalmazhatóságával is.
Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon megtanulták kezelni a hordozható kézi és háti rádióeszközöket, továbbá elsajátították az ezred parancsoki komplexumokkal felszerelt technikai eszközeihez rendszeresített rádióállomások telepítését is.
A kiképzés a híradó katonák osztályba soroló vizsgájával zárult, ahol a komplex híradóismereteket megkövetelő faladatok teljesítésével a vizsgázók számot adtak a felkészítésen megszerzett ismereteikről és gyakorlati tudásukról.
Forrás

Előző cikkA bócsai versenyen sok csillogó érmet hozott a Mikulás….
Következő cikkA Gyöngyhajú lánnyal nosztalgiáztak a múzeumban…