Kezdőlap Kultúra és szórakozás Múzeum Őszi nagytakarítás a Polgárházban…

Őszi nagytakarítás a Polgárházban…

92

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/9/oszi.htm

2018. szeptember 15-én, 10 és 14 óra között őszi nagytakarítást tartottak a 19. századot a jelenbe varázsló Péter Pál Polgárházban. A Koszta József Múzeum kérte azokat a magánszemélyeket, baráti köröket, óvodai és iskolai csoportokat, akik karitatív módon akarnak hozzájárulni a sikerhez, hogy jelentkezzenek az akcióra segítőnek.

Farkas László Róbert igazgató elmondta, hogy szeretnének életet lehelni, új tartalmat és lelkületet adni a múzeumi kiállítóhelynek. – Rendbe kívánjuk tenni a kertet, szeretnénk újjá varázsolni a Polgárház léleksimogató belső környezetét. Hiszen a Polgárház mindenkié!

Rengeteg visszajelzés érkezett a felhívásra. Magánszemélyek, baráti körök érkeztek a kiállítóhelyre szombaton.

A héten felkészülésüket szakmai tanácsaival támogatta Baloghné Berezvai Csilla, Szentes Város főkertésze. A helyszínen Sipos Antal képviselő segítette a kertészeti munkálatoka, valamint a Bartha János Kertészeti Szakiskola egy csoportja. Az önkormányzat közmunka csoportja kertészeti eszközökkel járult a rendezvény sikeréhez. A Szentesi Városi Szolgáltató Kft. pedig ínycsiklandozó hideg büfével látta el délben a megfáradt kertészkedőket. Minden segítőnek köszönetét fejezi ki a Koszta József Múzeum!
Forrás