Megszereztük a tervet!
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/10/korf.htm

Ugye járt már Ön is úgy, hogy sietnie kellett a gyerekért, vagy munkába, vagy éppen haza és az útja a Horváth Mihály utcáról ( vagy a József Attila utcáról) a Kossuth utcára vezetett? Ha igen, akkor tudja, hogy reggel 7.30-tól 8 óráig és 16 óra után kaotikus állapotok uralkodnak a közlekedés szempontjából.

Elém jön!!!!! Mit csinálsz!!!! Még a busz is!!!! Rohadjon meg, csak lelép!!! Hallhatjuk egy-egy autóból, vagy éppen az égbe kiáltva a kerékpár nyergéből.

Aki szereti a kihívást, vagy teljesen mazochista, vagy aki csak a környéken lakik, annak ezt a helyzetet naponta többször kell átélnie.

Remélhetőleg ennek vége lesz – tudtuk meg Antal Balázs Tibortól a Városrendezési, – fejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnökétől.

– Egy forgalmas útkereszteződés nem a legbiztonságosabb terep egy kerékpáros számára, több lakossági megkeresés is érkezett a képviselők felé ez ügyben. Ennek hatására egy új körforgalom épülne a Kossuth Lajos utcán, az evangélikus templomnál, ha a bürokrácia nem hátráltatná a munkát.

Szentes új körforgalma a Kossuth Lajos utca, a József Attila utca és a Horváth Mihály utca találkozásánál fog megépülni.

– A 2017-es költségvetésben 6 millió forintot különítettünk el a csomópont átépítésére, ezt az összeget a tervezésre és a kivitelezésre lehet fordítani – tájékoztatta lapunkat Antal Balázs Tibor , aki hozzátette, ennek ellenére az elmúlt fél évben nem sok előrelépés történt az ügyben.

A tervek elkészültek egy úgynevezett kettős körforgalomról. A kivitelezést a Városellátó fogja végezni. Szerencsére ennek kiépítésében nem kell közművet áthelyezni, így a költségek jelentősen csökkennek – számolt be az ügyről egy tv interjúban Varga Sándor.

A kivitelezést úgy kell elképzelni, hogy nem egy virágágyásokkal telitűzdelt forgalomlassító kereszteződés létesül, hanem egy minimális szegélykiemeléssel kialakított körforgalom lesz, így a buszok is “kényelmesen” be tudnak majd kanyarodni a buszpályaudvar irányába.

Megszereztük a tervet, melyen jól látható a dupla körforgalom, amely biztonságossá teszi a kerékpáros, gyalogos és a közúti forgalmat.

A város lakossága biztonságban akar átkelni ezen a kereszteződésen – szögezte le a Városfejlesztési Bizottság elnöke. A forgalmas kereszteződésben egy autósnak több helyre is kell figyelnie egyszerre, hiszen az autók mellett a kerékpárosok és a gyalogosok is abban a csomópontban találkoznak, valamint a buszok is arra közlekednek. A városközpont átalakulásakor nem mertek hozzányúlni ehhez a kereszteződéshez, amely hiba volt, és ez vezetett ahhoz, hogy több baleset fordult elő ebben a kereszteződésben, mint a városközpont átalakulása előtt. Ezt a helyzetet szeretné kijavítani az épülő körforgalom.


Forrás

Előző cikkLassan indul a “manó szezon”. Érdekelne egy ilyen kócos manó készítése benneteke…
Következő cikkFelkészültek a váratlan helyzetekre…