Hogy szerencsések vagyunk-e? Naná!
Fekete macska ide, vagy oda, szuperül telt a péntek 13! A 37-esekeknek nincs zöld trabantja, nincs kéményseprője, nem gyűjt négylevelű lóherét és katonáinak nem kell gyűrött lepedőn aludniuk, mégis szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen összetartó, együttműködő és segítőkész csapatba tartoznak.
Alakulatunk a remek technikai eszközök mellett felkészült szakemberekkel is büszkélkedhet, kiket szívesen mutat meg világnak, hogy az érdeklődők betekintést nyerhessenek mindennapi életünkbe. Nem történt ez másképp tegnap sem, mikor a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóságának munkatársai látogattak el hozzánk, hogy a széles körben ismert búvárbázisunk búvárjainak statikus-és dinamikus bemutatóit megtekintsék. Az izgalmas bemutatót követően a bátraknak lehetőségük nyílt kipróbálni, milyen búvárjaink helyében lenni, munka közben.
A szorgalmas kutatómunka eredményeként Csapatmúzeumunk termeiben megelevenedik az egykori laktanya, a lovasság kemény kiképzése, a hídépítők szenzációs alkotásai és a víztisztítók szinte hihetetlen munkája. Ha már a szorgalmat említjük, folyamatosan induló képzéseinken és tanfolyamainkon katonáink kivétel nélkül szépen szerepelnek, így éles helyzetekben nyugodt szívvel állíthatja őket a Haza szolgálatába Ezredparancsnokunk.
De a sor folytatódik, hiszen tisztjeink között szép számmal találunk szakterületén és egyéb területeken is jártas, széles körben tájékozott katonát, aki tudását szívesen osztja meg a honvédelmi nevelésben részesülő fiatalokkal, hogy előadásaival elvarázsolja őket közkatonákká.
A fiatalokat említve rögtön eszünkbe jutnak Honvédelmi Táboraink, mely különleges élményeket nyújtva tette színessé a szervezők és a résztvevők nyarát is.
És a sor folytatódik… Legyél részese mindennapjainknak, Legyél Te is 37-es!
Forrás

Előző cikkJó szívvel ajánljuk a Borost!…
Következő cikkJó bajnoki nyitány…