Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Folytatódik a Szentesi Fokos 2017 gyakorlat…

Folytatódik a Szentesi Fokos 2017 gyakorlat…

561

Mint ahogy arról már korábban, a gyakorlat kezdetekor is tájékoztatást adtunk, a Szentesi Fokos gyakorlat idén két fázisban kerül végrehajtásra.
Jelenleg az első fázis dekádjánál tartunk, melyen a Víztisztító század és az Alacsonyvízi hídépítő század vesz részt.
Az idei gyakorlat célja a műszaki ezred kijelölt állományának harcászati szintű gyakorlása, a parancsnoki és törzsgyakorlás módszerével, valamint a kiképzések során szerzett tapasztalatok gyűjtése.
A gyakorlat jelenlegi szakaszában az Alacsonyvízi hídépítő század a folyóakadály mindkét oldaláról megindulva kezdte meg a vegyes szerkezetű híd építését az 1. számú gyakorlótéren, az egyik oldalon TMM hídmezőkkel, a másik oldalon pedig egy USZM-2 hídépítő berendezés alkalmazásával.
A 2. számú gyakorlótéren tábori körülmények között, egy víztisztító pontot üzemeltet a Víztisztító század, ahol folyamatosan víztisztítás, vízminőség ellenőrzés és vízkiosztó pont működtetése a feladat. A telepítést megelőzően végrehajtották a terület műszaki felderítését is, amely ABV és tűzszerész ellenőrzést is magába foglalt. A gyakorlaton résztvevő lövész alegységek (MH 5. Bocskai István Lövészdandár és MH 25. Klapka György Lövészdandár) szakmai segítségével pedig felkészülnek a szakszerű biztosított menet végrehajtására, melyet különböző incidensek bejátszásával nehezítenek.








Forrás