A Magasabb Parancsnoki Tanfolyam, közismertebb nevén a Vezérkari Tanfolyam hallgatói tettek látogatást az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A Magyar Honvédség különböző katonai szervezeteinél már most is magas beosztásokat betöltő, de az iskolapadot újból koptató kollégákból álló csoportot Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta és tájékoztatta az ezred rendeltetéséről és feladatairól.
A parancsnoki tájékoztatót követően részt vettek a tiszai gyakorlótéren a Hídépítő Zászlóalj átkelés kiképzési foglalkozásán, ahol az éppen folyó 108 méteres híd összekapcsolását, avagy a híd zárását láthatták.
Az elkészült pontonhídon átsétáltak a túloldalra, így közelről is megtekinthették az elemek összekapcsolódási pontjait, és a BMK-130M tolóhajókat. A deszantolást is kipróbálhatták, hiszen egy PTSZ-M lánctalpas úszó gépkocsi fedélzetéről nézték meg, ahogy a különböző gépjárművek átkeltek az újonnan készült 60 tonna teherbírású hídon.
Ebéd után ellátogattak az alakulat múzeumába, ahol betekintést nyertek a műszaki ezred múltjába, egészen a huszároktól napjainkig, majd az alakulótéren rendezett statikus bemutató keretében a vízi gyakorlótéren bemutatott hídépítő eszközökön túl közelebbről is megismerkedhettek az ezred technikai eszközeivel és tájékoztatást kaptak azok alkalmazási lehetőségeikről és képességeikről.
A tartalmas nap zárásaként a búvárok bemutatóján vettek részt, ahol megismerték az alakulat búvárképességeit és az alkalmazott, víz alatti technikai eszközöket. Kivetítőn, kamera közvetítésével láthatták a víz alatti munkálatokat, a vízbe szállás és vízből való mentés mozzanatait.
Forrás

Előző cikkKezdődik az előadás!!!…
Következő cikkHamarosan itt a Gyermekfesztivál…