Kezdőlap Egyéb Befektetés a jövőbe!…

Befektetés a jövőbe!…

388

Kiosztották a felsőoktatási ösztöndíjakat Szentesen
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/10/bef.htm

Szentes Város Önkormányzata 2004-ben kidolgozott egy új felsőoktatási szociális ösztöndíj pályázatot az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára, hogy elérhetővé tegyék felsőoktatásban való részvételt.

A pályázatok 2015. évi elbírálása megtörtént, melynek ünnepélyes értékelésére 2015. október 29-én 15.00 órakor került sor a Városháza dísztermében.

Szirbik Imre elmondta, hogy ez az összeg nem sok, de a fiatalok megbecsülését jelenti a város részéről, és ha a sors úgy akarja próbálják ki magukat határon innen, vagy határon túl, de ne felejtsék el gyökereiket, és térjenek vissza.

Kovács János bizottsági elnök úr egy Szent-Györgyi Albert idézettel zárta a beszédek sorát:
„Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”

Idén 137 fő kapta meg a 15.000 és 50.000,- Ft közötti támogatást, így összesen 5.000.000,- Ft kerül kifizetésre. A városi ösztöndíj támogatás kifizetése is az ünnepség keretében történt meg.
Forrás