Kezdőlap Egyéb Műszakilag is átadták a régi-új 50 m-es medencét…

Műszakilag is átadták a régi-új 50 m-es medencét…

49

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/8/musza.htm

A mai nappal teljessé vált a medencekínálat a Szentesi Üdülőközpontban: megtörtént a műszaki átadása a felújított 50-es medencének. Elsőként a Hungerit Szentes női vízilabda csapat tesztelhette a megszépült medencét.

2014-ben indult „SportTourism/HURO/1101/172/2.1.3” projekt leglátványosabb beruházása a régi 50 m-es medence felújítása. A hosszú előkészítő munka eredményeként és a 667.977,88 EUR ERDF támogatásnak köszönhetően nem csak küllemre, hanem gépészetileg is megújult ez a medence. Új töltő ürítő rendszer keringteti majd az „50-es” szabadtéri úszómedencében a vizet.

A két hosszoldali medenceperem visszabontása után új, rozsdamentes acélból hajlított medenceperem készül ún. Wiesbaden-i feszítővályúval, így ennél a medencénél is feszített víztükör kerül kialakításra.

A felújítás kiterjed arra is, hogy 2 rétegű vízszigetelést kapott a medencehéj, az előlépcsők és a lábmosók újra lettek csempézve, a medence minden oldala mentén új körüljáró készül 2 méter szélességben. Új, rozsdamentes acél csőszerelvényekből készülnek a kapaszkodók, korlátok, létrák és új ugrókövek lettek elhelyezve a medencevégeken.

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében (www.huro-cbc.eu) az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával valósul meg.

A női vízilabdacsapattal tesztelték a medencéből a vízkicsapódást, mely teszten átment az új medence. A műszaki háttér lehetővé teszi, hogy egyszerre akár 100 fő is ússzon pillangó úszásban és akkor sem fog a széleken átbukni a víz!
Forrás