Kezdőlap Egyéb Mi lesz a leégett iskola és az iskolások sorsa?…

Mi lesz a leégett iskola és az iskolások sorsa?…

547

Újra benépesül a Kossuth utcai óvoda épülete
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/8/mil.htm

A gyermekotthon lakóinak elhelyezéséről megnyugtató módon sikerült hosszabb távon gondoskodni – mondta Szirbik Imre polgármester kérdésünkre. Az épület állaga sajnos azt mutatja, hogy erre hosszabb távon kell berendezkedni, tehát rövidesen nem lesz visszaköltözés a nevelőotthonos gyerekek számára.

A tegnapi egyeztető tárgyalás másik témája volt, hogy a tanévet hogyan sikerül ilyen állapotban elindítani, mert tudni kell, hogy az épület a tanévkezdésre már fel volt készítve, az intézményben található konyha élelmiszerekkel fel volt töltve.

Megállapodás született, hogy nem a Damjanich iskolát nyitja meg a város, hanem a Kossuth utcai volt óvoda épületében gondoskodnak 60 gyermek 6 nevelési csoportban való elhelyezéséről. A nyári táboroztatás alatt kiderült, hogy ez az épület a közművek újraindításával ÁNTSZ engedéllyel rendelkezik és gyors megoldás születhet ily módon.

Szerdáig elkészülnek azok a műszaki és pénzügyi számítások, amelyek még pótlólagos pénzek lehívására szükséges és az un. katasztrófa alap számára benyújtjuk és megpróbáljuk elérni.

Most a hétvégén nagy erővel csomagolás zajlik a Deák F. utcai épületben, és ott két irányba mennek el a dolgok. Egy része, mely az oktatáshoz kapcsolódik megy a Kossuth utcai épületbe, a másik része a volt Damjanich iskolába.
Forrás