Kezdőlap Egyéb PET PALACKOS NÖVÉNYHÁZ SZENTESEN…

PET PALACKOS NÖVÉNYHÁZ SZENTESEN…

39

Melegház flakonból
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/8/pet.htm

Elkészült és már csak finomítani (szépíteni) kell a Munkás utcai Nappali Pszichiátriai Ellátásán PET palackokból épült növényházon, melyet Lévainé Bódi Szilvia, a Nappali Pszichiátriai Ellátó egység vezetőjének vezetésével építettek az ellátottak.

Ha valaki beüti a gugliba a „greenhouse plactic bottle” szavakat akkor rengeteg izgalmas példát talál. Persze kérdéses, hogy mi értelme van ennek, jó dolog-e igazán. Hát ezt csak az tudja megmondani, akinek már van.

Az biztos, hogy a valódi melegházak pont így készülnek, azaz valami vastag, vagy több rétegből álló, áttetsző műanyagot feszítenek rá egy merev vázra. A nap besüt, a melegház belső része felmelegszik, a növények úgy nőnek, mintha húznák őket.

A Munkás utcai klubban az építkezés csak a kezdet volt, mert a ház segítségével megtanítják a pszichésen vagy mentálisan sérült ellátottakat, hogyan kell palántát nevelni, vagy zöldséget termelni.

Az biztos, hogy minden palackházat készítő alkalmi építész boldog a melegházával és függetlenül attól, hogy jól vagy rosszul sikerült-e, melegíti a szívét a gondolat, hogy mennyi palacknak talált hasznos helyet.

A melegházban akár másfél hónappal korábban is kezdhetünk palántákat a szabadba ültetni, így májusban már a saját paradicsombokrainkról csemegézhetünk és novemberig élvezhetjük a saját melegházunk előnyeit.

Remélhetőleg a tél sem fog kárt okozni a házban, mert az alsó négy sor vízzel lett majdnem teletöltve, hogy stabilan álljon a ház – tudtuk meg Szilviától.

Az ellátottak nap mint nap a saját palántájukat öntözik, gondozzák és figyelik annak cseperedését. Ezen az építményen is látszik, hogy egyszerű, a vázának összetákolásához sem kell mérnöki diploma, a hozzá való anyagok is brutálisan olcsók (nem is beszélve a palackokról).

Ezzel nincs vége a folyamatos ötletelésnek, mert hamarosan egy lebontott kémény téglái adnak alapanyagot egy szabadtéri kemencének.
Forrás