Kezdőlap Egyéb Anyatejes Világnap Szentesen…

Anyatejes Világnap Szentesen…

356

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/7/anyat.htm

A szentesi védőnők szervezésében 2015. július 31-én a Megyeháza KKK dísztermében közösen ünnepelték meg az Anyatejes Világnapot babák, szülők és szakemberek. A szentesi védőnők közel 90 kismamát hívtak meg a rendezvényre.

Az anyatej az csodaszer, mely mind erre képes, pótolhatatlan, tudjuk hogy legmegfelelőbb táplálék a baba számára, és joga van a legmegfelelőbb táplálékhoz jutni. Az anyatej könnyen emészthető, a babának megfelelő mennyiségben tartalmaz fehérjét, zsírokat, vitaminokat, és az anyai szervezetből származó ellenanyagot, amely az első időben védi a babát a fertőzésektől és megfelelő folyadékot is biztosít. Sok megfigyelés bizonyítja, hogy az anyatejjel táplált csecsemők testi fejlődése egyenletesebb, mint a mesterségesen tápláltaké, értelmi fejődésük kiegyensúlyozottabb, ritkábban betegszenek meg, mert ellenálló képességük nagyobb, s ha megbetegszenek betegségüket könnyebben átvészelik. Az anyatej pedig egy jobb egészségesebb élet belépője lehet.

Az egészségügyben dolgozók kötelessége és felelősége, hogy felhívják az anyák figyelmét a szoptatás fontosságára, tanácsaikkal átsegítsék őket a kezdeti nehézségeken. Győzzék meg az anyákat, az egyetlen tökéletes, az egészséget biztosító táplálás, a gyermek legalább 6 hónapos koráig a baba igénye szerinti szoptatás, hozzá táplálás nélkül.

Még több kép a rendezvényről: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.780598795403203.1073742200.131890876940668&type=3
Forrás