Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred A műszaki alakulat napja…

A műszaki alakulat napja…

57

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/7/musza.htm

Nyolcadik alkalommal ünnepelte a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred az alakulat napját. A rendezvényt családi napként, kikapcsolódással, szórakozással és sportolással töltötték a katonák családtagjaikkal a Tisza Mártélyi-holtágánál.

Bartók Gábor alezredes, az alakulat törzsfőnöke megnyitó beszédében elmondta: két nagy ünnep van minden évben az alakulat életében, a műszakiak napja és az alakulat napja. Mivel az előbbit az állomány nagy része munkával tölti, az utóbbi legyen a tényleges kikapcsolódásé.

Ennek szellemében a szervezők nem sok kötött programot terveztek erre a napra. Megtartották a hagyományos dinnyeevő versenyt, amely minden évben nagy sláger gyerekek és felnőttek körében egyaránt, mások strandröplabdában mérhették össze tudásukat. A helyszínen számtalan szabadon választható szórakozási lehetőség is kínálkozott. Volt erdei tornapálya, tanösvény, ugráló vár és kalandpark a gyerekeknek. Lehetett csónakot, kenut bérelni és horgászni, vagy csak egyszerűen élvezni a napot a parton fekve, és megmártózni a szépen kialakított strand vizében.

Az ezred előtt álló további feladatok végrehajtása előtt ez a nap feltöltődést, kikapcsolódást jelentett a katonáknak, melyet családtagjaikkal együtt tölthettek el. Ehhez hozzájárult a kellemes idő, a jó programok, a csodás helyszín és a jó hangulat.

Csordásné Nehéz Zsuzsanna főhadnagy
honvedelem.hu

Forrás