Kezdőlap Egyéb Szivárvány évzáró…

Szivárvány évzáró…

61

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/6/sziv.htm

Jó és eredményes tanévet zárt a Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény – hallhattuk Kálmánné Szabó Erzsébettől a művészetoktatási intézmény igazgatónőjétől a hétvégén megtartott tanévzárón.

Mivel a művészeti iskolák nem azok közé az intézmények közé tartoznak, ahová kötelező járni a diákoknak, ezért nagy szükség van a szülők támogatására, hogy a gyermek megtalálja a saját önkifejezésének legjobb útját, módját. A szülők tudják átlendíteni egy-egy hullámvölgyön a gyermeket. A képzés hasznosságához egy jó példa, hogy egy volt tanuló, a munka világába bekerülve képzőművészeti tanulmányait a cukrászatban hasznosítja.

Tévedés azt gondolni, hogy a művészeti iskolába járó gyermekek mindannyian kiválóan rajzolnak, festenek vagy bármilyen téren alkotnak. Tévedés, mert vannak szájjal vagy lábbal festők a világban, akik éppen azzal tűnnek ki a hétköznapi emberek közül, hogy felvállalják önmagukat, művészetüket.

Az évzáró elején azokat díjazták akik országos művészeti versenyeken helyezést értek el. Így oklevelet vehetett át Remzső Lara, mert a VI. Országos Szivárvány Képzőművészeti Versenyen 2. helyezést ért el – felkészítő pedagógus: Pátersz Nóra és Farsang Anna Málna, aki ugyanezen a versenyen különdíjban részesült – felkészítő pedagógus: Kalmár Dorottya.

Dömsödi Anna a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt „Titokzatos sün-történetek” című képregény pályázaton elért I. helyezését vehetett át elismerő oklevelet.

Az országos versenyek mellett számos helyi és területi versenyeken is jól teljesítettek az iskola növendékei. Most viszont kezdődjön a jól megérdemelt pihenés, melyhez az iskola úgy kívánt csatlakozni, hogy egy önfeledt családi nappal záruljon a tanév.

Már most érdemes felírni a naptárba, hogy tanévnyitó augusztus 29-én lesz Tanévnyitó Alkotói Nap keretében.
Forrás