Kezdőlap Kultúra és szórakozás Múzeum Delfin terápia – ön is kipróbálná!…

Delfin terápia – ön is kipróbálná!…

83

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/5/del.htm

Szentesen ebben az alföldi kis városban különlegesnek mondható az az állatterápiás mozgalom, melynek motorja a Jó Úton-Lóháton Alapítvány. Lassan a végéhez közeledik az Európai Bizottság által támogatott Grundtvig Tanulási Kapcsolatok programja, mely 2013 nyarán indult. Az állatterápiák projekt utolsó előtti találkozóját a litván partnerek rendezték 2015. május 13-17 között, Klaipédában.

Hogy hol is van ez a város? A Balti-tenger partján található kikötő. S hogy milyen állatterápiával foglalkoznak ott? Kutya-asszisztált, lovas-, és ami számunkra legkülönlegesebb, az a delfin-asszisztált terápia, melyet a Tenger Múzeum Delfináriumában tartanak kormányzati támogatással.

Piti Irént kérdeztük a kint tartózkodás tapasztalatairól:

– Szervezetünk két képviselője személyes ismereteket, tapasztalatokat szerezhetett a delfinekről,

a velük végzett fejlesztő munkáról. A vendéglátók a témában nemzetközi tudományos konferenciát is rendeztek Invesible Powers of Nature címmel (A természet Látható Ereje), melyen szentesi szervezetünk szakembere és önkéntese a lovasterápia magyarországi gyakorlatáról tartottak előadást.

– A közös munka mellett kulturális programként az Unesco által Világörökségként számon tartott Curonian Spit nevű keskeny, homok formálta földnyelv megtekintése szerepelt, mely elválasztja a Balti-tenger partjától a Coronian lagúnákat.

– A közös szakmai munka minden pillanata fantasztikus élményt nyújtott, melyet a litván vendéglátás, vendégszeretet is megkoronázott.

– Júniusban az utolsó közös programunk rendezője a spanyol partner, Torrelavegában véglegesítjük az állatterápiákról összeállított kézikönyvünket, rögzítjük a témában készített informatív célú kisfilmeket, melyről honlapunkon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

http://www.jouton-lohaton.hu/index.php/proggramjaink/gruntvig-pat
Forrás