Kezdőlap Hírek Ifjúsági fórum a Városházán…

Ifjúsági fórum a Városházán…

327

A városban folyó ifjúsági munka újabb szinthez ért. Az Ifjúsági Kerekasztal szervezésében Ifjúsági Fórum került megrendezésre 2024. május 22-én a Városházán. Ez is egy újabb példája annak, amikor a fiatalok igénye és a város gondolata találkozik.

– Nagyon fontosnak tartjuk a fiatalok bevonását az őket érintő ügyekben, valamint azt is, hogy egyáltalán tudják, milyen munka folyik értük a polgármesteri hivatalban és a város önkormányzati intézményeiben – nyilatkozta lapunknak Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

– A „Semmit róluk, nélkülük” alapelvet érvényesítve az is kiemelt prioritást élvez, hogy az ifjúság véleménye, javaslatai eljussanak hozzánk. Ezzel párhuzamban az ifjúsággal való találkozások és az Ifjúsági Kerekasztal során a fiatalok is úgy gondolják, hogy keveset tudnak a városban folyó őket érintő tevékenységekről, amelyekről szeretnének tudni. Ezért is örömmel támogattam az Ifjúsági Fórum gondolatát, amelynek hagyományát szeretnénk megteremteni Szentesen – mondta a polgármester.

Az időpont aktualitását a gyermeknap adta amellett, hogy figyelembe vették az iskolai eseményeket, így az érettségik időpontját és azt, hogy oktatási időn kívül legyen.

A fiatalok érdeklődtek többek között a diákönkormányzatról, hogy milyen kérdésekben mondhatják el véleményüket és a képviselő-testület munkáját, hogyan tudják segíteni.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás