Kezdőlap Hírek Hírek Világversenyre kapott meghívást Szentes Város…

Világversenyre kapott meghívást Szentes Város…

204

Szentes városa meghívást kapott a Communities in Bloom – Virágzó közösségek világverseny több kontinenst átfogó megmérettetésére.

– Ennek alapja a 2011-ben elnyert Európai Biodiverzitás Fővárosa cím, a 2013-ban a LiveCom (élhető világ) világméretű megmérettetésen elért II. hely, a 2017. évi Virágos Magyarországért versenyen elért, a regionális I. helye az Arany Rózsa díj, valamint a 2018. évben rendezett Virágos Világ Versenyen elért ezüst minősítés – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester a tegnapi sajtótájékoztatón.

A verseny idén 3 évtizedes történetében először kapott magyar település lehetőséget a végső megmérettetésre 2018-ban, külön megtiszteltetés, hogy Magyarországot az „virágzó városok” kategóriájában Szentes képviselheti EGYEDÜLIKÉNT 2024. évben.

– A verseny végső lezárására október 20-án kerül sor, de a nemzetközi zsűri július 8-10 között a helyszínen itt Szentesen minősíti a munkánkat – mondta Szántai Szilvi a projekt koordinátora.

– E minősítés keretében 8 fő szempontot vizsgálnak, melynek kiemelt része nemcsak a város általános megjelenése, hanem az intézményeinek, munkahelyeinek/ vállalkozások és a lakosság által gondozott területek ápoltsága, tisztasága, környezeti megjelenése. Különösen igaz ez azokra az intézményekre, vállalkozásokra, amelyek a nagyközönség által folyamatosan látogatottak – mondta Berezvai Csilla főkertész.

Zsűrizés: 2024. július 8-10. (Július 9. a zsűrizés fő napja, de szabadidejükben a zsűritagok bármerre elindulhatnak a városban.)
Ezért kérjük, hogy a következő hetekben, egészen a verseny lezárásáig, különös gondot fordítsanak külső környezetük ápoltságára, a zöldfelület gondozására, a környezet szépítésére és tisztántartására.

Kérjük, hogy ugyanezt a gondosságot tegyék meg az intézmények udvaraik és külső megjelenésük szempontjából is.

A versenyen való részvétel mindannyiunk közös büszkesége. Az eddigi munkánk elismerése, valamint lehetőség és felelősség, hogy hazánkat ezen a megmérettetésen méltóképp képviselhessük.
A mi munkánk és megjelenésünk adja meg a Magyarországról alkotott nemzetközi képet is.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29





Forrás