Kezdőlap Hírek Szentes Város ingatlangazdálkodásáról pontosan…

Szentes Város ingatlangazdálkodásáról pontosan…

282

A tegnapi sajtótájékoztatót Mark Twain idézetével kezdte Szabó Zoltán Ferenc polgármester mely így szól: „Egy hazugság már félig körbejárta a világot, miközben az igazság még csak a cipőjét húzza.”

– Az elmúlt időszakban közérdekű adatigénylések érkeztek az önkormányzathoz, melyet a közösségi médiában néhányan megosztva és elemezgetve, a szentesi vagyon gazdálkodás témakörében félinformációkkal rendelkeznek, illetve néhány fogalommal nem pontosan vannak tisztában és szeretnék a mai napon ezen szeretnék segíteni önöknek – kezdet tájékoztatóját a polgármester.

– Először is hagy szögezzem le, hogy vagyongazdálkodás minden magyar önkormányzatnál egy természetszerű dolog az elmúlt évtizedekre visszatekintve, ami azt jelenti hogy önkormányzatok vásárolnak ingatlanokat, önkormányzatok ingyenesen állami tulajdonba adhatnak ingatlanokat, erre Szentesen is volt példa több alkalommal (megj. pl. a Légimentőbázis), vagy az önkormányzatok ingyenesen igényelhetnek is például állami tulajdonokat. Ilyen típusú ingatlanszerzés példakép mondjuk a Csallány Gábor kiállítóhely, vagy a Péter Pál polgárház.

Szentes város önkormányzata ingatlanjainak száma 2337 darab, de mit is kell az ingatlan fogalma alatt érteni? – ezt megtudhatja a Szentes Város facebook oldalára feltöltött videóból.

https://www.facebook.com/szentesvarosa/videos/1580787639384172/

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30
Forrás