Kezdőlap Hírek Hírek Jótékonysági futás, gyaloglás Szentesen…

Jótékonysági futás, gyaloglás Szentesen…

591

Kedves futótársak, ismerősök, barátok, kollégák, diákok, szülők, nagyszülők, ismerősök, ismeretlenek, sportegyesületek, bármilyen szervezetek! – olvasható Dósai-Molnár Szilvia szentesi futónagykövet felhívásában, melyet alább közreadunk.

– Mindannyiunk életében jól jön néha a támogatás, segítségadás, segítő kéznyújtás, de legfőképp, ha mindez a megfelelő időben érkezik hozzánk. Ezt én magam is megtapasztaltam, átéreztem, egy ország fogott össze akkor értünk. Soha nem felejtem el, hogy mennyi ismerős és ismeretlen támogatott minket a nehéz időkben. Mai napig nem tudom meghálálni, de a szívem csordultig tele.

– Testnevelő tanár vagyok, a Budapest Sportiroda futónagykövete, amatőr sportoló, aki mindig is imádta a sportot, a mozgást. Szeretem a gyerekeket, nekem is van kettő csodálatos gyermekem, és nap, mint nap remek gyermekekkel vagyok körülvéve. Igyekszem jó példával járni előttük, hogy az egészségük miatt fontos a rendszeres mozgás, megfelelő táplálkozás. Most is szeretném őket bevonni ebbe a megmozdulásba, hisz adományozni, jótékonykodni sportolással egybekötve valami fantasztikus dolog.

– Két hete futónagykövettalálkozón vettem részt, ahol a Kuti Zoli előadását hallgattam a Trizoli Jótifuti Egyesület működéséről. A két nap alatt volt min elérzékenyülni, sírni, s most az Ő előadásán is ugyanez történt sokunkkal. Akkor megfordult a fejemben, hogy miért is ne segíthetnénk nekik?” A láb mindig kéznél van!”-mondják. Tudunk futni, gyalogolni, ha egészségünk engedi, hát miért ne támogathatnánk őket? Városunkban sok futó van, sok gyermek, szülő pedagógus, edző, nagyszülő, aki ha kézen fogja a gyermeket, elhozza, példát mutatva ezzel, miért ne támogathatná most épp pont ezt az egyesületet egy közös sporteseményen?
„Sok kicsi sokra megy” alapon közösen gyűjthetünk számukra, hogy kicsit jobbá tegyük a világot, könnyebbé tegyük az Ő életüket.
A Trizoli Jótifuti Egyesület 2012-ben alakult, hogy fogyatékkal élők számára adjon lehetőséget a közös sportoláshoz eseményeken való közös részvétellel és a szükséges eszközök biztosításával. A befolyt adományokból tudnak segíteni. Fontosnak tartják, hogy az érintett családok minden tagja átélhesse- a sport-, közösségi élményeket. Kiemelt eseményük a „Jótifuti”, amelyre az egész országból érkeznek résztvevők, ekkor 57 km-t futva, bringázva 6 Bács-Kiskun megyei településen haladnak át, amelyek mindegyikén egy-egy érintett családot támogatnak.

2024-ben egy speciális pedelec meghajtású kerekesszéket szállító kerékpár beszerzése a céljuk!!!

Trizoli Jótifuti egyesület facebook csoportja:
https://www.facebook.com/groups/222598641259122

Az esemény célja: közösségépítés, jótékonykodás, egészséges életmódra nevelés, minél több ember megmozgatása futás, gyaloglás által.

Időpont: 2024. március 17. vasárnap.
Helyszín: Szentes, Pusztai László Sporttelep (Sportszálló)

Gyülekező 9:30 órától a Pusztai László Sporttelepen (Sportszálló) ahol le lehet pakolni. Öltözési lehetőség is van.
A helyszínen gyűjtjük a pénzadományokat, illetve lesz majd egy nagyobb karton lap is, amit szeretnék kérni, hogy mindenki írjon alá.
Indulás 10 órakor át a Széchenyi Ligetbe, ahol futni, gyalogolni fogunk. A táv teljes mértékben tetszőleges, mindenki annyit fut és gyalogol, amennyit szeretne.
Aki esetleg nem tud részt venni az eseményen, de szívesen támogatná, itt elérhető a számlaszám:
K&H Bank Számlaszám: 1040 2506 5052 6757 8966 1005
Számlatulajdonos: Kuti Zoltán
Megjegyzés rovatba: Adomány
Gyertek, jöjjenek és együtt nyújtsunk segítő kezet a Trizoli Jótifuti Egyesületnek! Fussunk ,sétáljunk minél többen ez alkalomból, árasszuk el a Széchenyi Ligetet!

„Adni jobb, mint kapni.”

Kérem szépen, hogy az eseményt osszák meg minél többen, hogy sok mindenkihez eljusson a hír! 🙂
Hálásan köszönöm!

Üdvözlettel: Dósai-Molnár Szilvia

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Programajánló|17
Szabadtéri sportok|25
Forrás