Kezdőlap Hírek Látogatási tilalom a fekvőbeteg osztályokon kivételek között ott a szülészet is…

Látogatási tilalom a fekvőbeteg osztályokon kivételek között ott a szülészet is…

202

Biztos, hogy egy régi tájékoztató lett átírva, ill. aktualizálva a szentesi kórház közleménye során, mert Szentesen nem működik a szülészet, bár a most kiadott közleményben, benne van, hogy a szülő nőknek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, csak éppen arra nincs joguk, hogy szülhessenek.

Arra viszont mindenki készüljön, hogy orr-szájmaszk szabályszerű használata az egészségügyi intézmények területén minden látogatónak kötelező!

A látogatónak a kórterembe való belépéskor kezet kell fertőtleníteni a kihelyezett kézfertőtlenítő szerrel.

A kórház betegei részére be lehet juttatni a legszükségesebb kellékeket tartalmazó csomagot a portaszolgálat munkatársain keresztül. A beteg részére szánt csomagot névvel, osztállyal, kórteremszámmal ellátva veszi át a portaszolgálat és juttatja el a címzetthez.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplinaris Centrum fekvőbeteg osztályain 2024. február 9.-től LÁTOGATÁSI TILALOM van érvényben.

Kérjük betegeink hozzátartozóit, hogy tartsák be az idevonatkozó, korlátozó intézkedéseket.

A látogatási tilalom alól kivétel:
• a súlyos állapotú betegeknek, végstádiumú betegeknek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon,
• a kiskorú betegeknek joga van arra, hogy szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon,
• a szülő nőknek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen,
• értelmi fogyatékossággal élő betegek esetén, szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy a törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon.
• a segítő személy, ha a beteg önmagát nem tudja ellátni, állapota miatt folyamatos segítségre szorul, hosszútávú fekvőbeteg-ellátást igényel, pszichés krízishelyzetben van vagy haldoklik, jogosult egy, a beteg által megjelölt személy (a továbbiakban: segítő személy) a látogatási időn túl is a beteg mellett tartózkodni. Cselekvőképtelen beteg esetén a segítő személy megjelölésére az Eütv. 16. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott személy is jogosult.
• A beteget megilleti a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személlyel vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagjával – kórházlelkésszel, lelkigondozóval, lelkigondozó-asszisztenssel, önkéntes segítővel – való kapcsolattartásnak és vallása szabad gyakorlásának joga.

Az orr-szájmaszk szabályszerű használata az egészségügyi intézmények területén minden látogatónak kötelező!

A látogatónak a kórterembe való belépéskor kezet kell fertőtleníteni a kihelyezett kézfertőtlenítő szerrel.

Kórházunk betegei részére be lehet juttatni a legszükségesebb kellékeket tartalmazó csomagot a portaszolgálat munkatársain keresztül. A beteg részére szánt csomagot névvel, osztállyal, kórteremszámmal ellátva veszi át a portaszolgálat és juttatja el a címzetthez.

Köszönjük a Lakosság megértését és szíves együttműködését!

Szentes, 2024.02.09. Centrum Vezetősége

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29Forrás