Kezdőlap Kultúra és szórakozás Kiállítás Megnyílt a RETRO Karácsonyi Kiállítás a Gólyás Házban…

Megnyílt a RETRO Karácsonyi Kiállítás a Gólyás Házban…

274

Mézeskalács illat, halk karácsonyi zene, fények csalogatták a Gólyás Házba – Hornok Gabriella RETRO Karácsonyi Kiállítására – a résztvevőket 2023. december 25-én (szombaton).
Gabriella a megnyitón mesélt a Karácsonyi ünnepkörhöz fűződő szenvedélyes szeretetéről, mely már gyermekkora óta elvarázsolja. Évek óta gyűjti a különleges, ma már nem kapható, régi díszeket, porcelánokat, zenélő könyveket, társasjátékokat, dobozokat. Igen nagy gyűjteményre tett szert régi karácsonyi díszekből és képeslapokból is. Elmondta, hogy a családjának igen sokat köszönhet, akik végig támogatták különleges hobbijában. A gyűjtemény folyamatos bővítése mellett igen aprólékos, kézzel készített Karácsonyi babaszoba-belsőket és makett Karácsonyi várost is készített, emellett láthatóak saját kezűleg készített karácsonyi dekorációi is.
A kiállítás a Gólyás ház 4 termében (és ablakaiban, kirakatában) látható olyan módon elrendezve, hogy a decemberi programoknak, szakköröknek továbbra is zavartalanul helyt ad az épület.
Hornok Gabriella mézeskaláccsal várta a kiállításra érkezőket, valamint 1-1 karácsonyi díszt és képeslapot ajándékozott (hátha kedvet kapnak és elküldik valakinek, így feléledne ez a kedves figyelmesség is a mai rohanó világunkban).
Képeslapok és díszek továbbra is ajándékba vihetőek, aki ellátogat a kiállításra!
A kiállítás megnyitó után kézműves foglalkozásra vártuk az érdeklődő gyermekeket, családokat. Itt gyapjas kis bárány és táncoló hóember készült.

A kiállítás megtekinthető a Gólyás Ház Szentes programjain, szakköreinek időpontjaiban.
Egyéb időpontban is lehetséges a kiállítás megtekintése, bejelentkezés alapján, 2023. december 16. (szombat) estig.
(Ezt követően csak az ablakokban és a kirakatban lévő dekorációk láthatóak.)
Bejelentkezés e-mailben:
Bánvölgyi Petra – banvolgyi.petra@szentesikultura.hu
Forrás