Kezdőlap Hírek Legyünk empatikusak a koraszülésben érintett családokkal…

Legyünk empatikusak a koraszülésben érintett családokkal…

48

November 17. a koraszülöttek világnapja!

2011 óta november 17-e a koraszülöttek világnapja. Ezen a napon a koraszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet, és azt a hitet is szeretnék erősíteni, hogy ma már a koraszülöttekből is lehetnek egészséges felnőttek.

A koraszülöttek világnapja az év egyik legfontosabb napja annak érdekében, hogy világszerte felhívják a figyelmet a koraszülés kihívásaira és terheire. A napot 2008-ban az Európai Alapítvány az Újszülöttek Gondozásáért (EFCNI) valamint az európai szülői partnerszervezetek kezdeményezték, majd 2011-ben lett hivatalos világnap.

A világnap alkalmából a szentesi Megyeháza lila fénnyel lett kivilágítva, valamint a Havas-ház aulája is, ahol a Védőnői szolgálat található. Sok-sok közöség tartja fontosnak, hogy akár egyen lila színű pólóba öltözve hívják fel a figyelmet a koraszülésre. Így tett a Szentesi Egészségfejlesztési Iroda és a Rendelőintézet dolgozói, a Nyolcszín virág óvoda, az Ételbár, de még Szentesi Élet Városi Hetilap is lecserélte borítóképét lilásra.

Ha van olyan közösség, akik hasonlóan a fentiekhez megemlékeztek a Koraszülöttek világnapjára, akkor a poszt alá várjuk a képeket.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás