Kezdőlap Hírek „Borosos” diákok testközelben az iparral…

„Borosos” diákok testközelben az iparral…

50

Az elmúlt hónapokban a Hódmezővásárhelyi SZC Boros Sámuel Technikum tanulói több gyárlátogatáson vettek részt. Ennek jártunk utána a szerkesztőségünkkel.

Mint kiderült, a technikumi oktatás követelménye, hogy a diákok minél többet lássanak a munka világából. Tanulmányaik végén egy portfólióba kell összegyűjteniük projektmunkáikat, amibe a gyárlátogatások üdítő színfoltot jelentenek. A Borosban ennek a követelménynek sokszorosan megfelelnek. Nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a diákok minél több helyre eljuthassanak. Szeptember óta többek között sajt és almalé manufaktúrákban is járhattak a diákok, meglátogathatták a város legnagyobb húsüzemét is. Legutóbb, november 10-én Dunaharasztiba jutottak el ötvenen, hogy megnézzék a Coca-Cola magyarországi gyárát. Az iskola médiacsoportja a gyártási és logisztikai folyamatokat még élő adásban is közvetítette. Ugyan ezen a héten, hétfőn két osztály tanulmányozta a helyszínen a Tesco Global Zrt. gyáli központi raktárának működését.

„Sok pozitív élményt szereztem a gyárlátogatások során. Nem gondoltam volna, hogy ennyire közvetlenek lesznek velünk, és hogy ennyire nyitottan válaszolnak a kérdéseinkre. Erről biztosan fogok írni a portfóliómban” – számolt be Papp Enikő 12.b osztályos tanuló az élményeiről.

Remélem, ez a tendencia folytatódni fog, és minél több diák jut el termelő üzemekbe, hogy testközelből ismerje meg a munkaerőpiacot. Ez nagyban segíteni fog bennünket abban, hogy hol szeretnénk majd a jövőben dolgozni.

Juhász Attila (12. b osztályos tanuló, médacsoport diákvezetője)

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Oktatás, tanulmányi hírek|36
Forrás