Kezdőlap Szentesi Élet Szoboravató és évadnyitó a színházban…

Szoboravató és évadnyitó a színházban…

88

Szentes Város Önkormányzata és a Békéscsabai Jókai Színház tisztelettel meghívja a kedves érdeklődőket 2023. október 13-i ünnepségére, ahol felavatják Petőfi Sándor és Tóth József emlékszobrait átadása.

A szobrok felavatásában részt vesz Czirják László, Tóth József, szentesi születésű színész szépunokája, aki ebből az alkalomból érkezik városunkba.

Az ünnepi műsort a Békéscsabai Jókai Színház és a Horváth Mihály Gimnázium 10.d osztálya szolgáltatja.

A program hivatalos részeként a színház szalontermében megtekinthető a Koszta József Múzeum Tóth József kézirat-válogatása kiállítás, megnyitja: Irsai-Farkas László múzeumigazgató.

A Tóth József Színház és Vigadó 2023/2024. évadnyitó ünnepsége 19.00 órakor kezdődik. Németh László: Petőfi Mezőberényben című történelmi drámájának előadására várják az érdeklődőket a színházterembe (a látogatás regisztrációhoz kötött).

Németh László hódmezővásárhelyi születésű író, költő. 1957-ben írt színműve nagy vihart kavart. Ebben a drámában ugyanis a halálba induló költő utolsó vívódásait dolgozza fel, egy „új Petőfi-kép kialakítására tesz kísérletet. A „Petőfi Mezőberényben” főhőse a család fogságában élő géniusz, aki mindent vállal a nemzetért, a túlélést és a bujkálást éppúgy, mint a hősi halált, csakhogy a személyiség és életmű összhangját megőrizze. A darabot Czitor Attila rendezte, aki a Jókai Szinház Színitanházának növendékeivel és a pályájuk elején álló színészekkel állította színpadra.
Forrás