Kezdőlap Szentesi VK Jó meccset játszottunk a Szolnokkal…

Jó meccset játszottunk a Szolnokkal…

72


👏

Talán a vártnál is sokkal szorosabb meccsre késztettük a Szolnokot a BENU Magyar Kupa kvalifikációjának utolsó mérkőzésén. 🤽‍♂️ A Dózsa nyert 11–9-re, de a harmadik negyed vége előtt 8–8-nál még egyenlíteni tudtunk. #hajráSzentes

Metalcom Szentes 🆚 Szolnoki Dózsa 9–11 (2–4, 2–3, 4–2, 1–2)
Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, kvalifikáció, 3. mérkőzés. Szentes. Vezette: Vogel G., Duray.
Metalcom Szentes: Kovács B. – Asanin 1, Bozó, Vékony, Szatmári 1, Biros B. 3, Hajdú 1. Csere: Pethe, Magyar 1, Csorba 1, Vismeg B. 1, Kürti-Szabó M. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Szolnok: Bányai – Szeghalmi, Pető 2, Ágh, Jansik D. 2, Kovács G. 5, Vismeg Zs. 1. Csere: Ionescu, Schmölcz, Cseh, Vámosi, Teleki, Böröczky 1. Vezetőedző: Hangay Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 9/5.
Ötméteresből: 4/4, ill. 4/2.
Kiállítva cserével: Vékony.
Kipontozódott: Magyar, Kürti-Szabó M., ill. Szeghalmi, Vismeg Zs., Vámosi.

Összefoglaló:
✍️ Sikeres büntetőkkel indította mindkét csapat a találkozót, amelyen már mindenki az utolsó erőtartalékait mozgósította a hétvégén. A rapid kupakvalifikáció egy jó edzőtábornak is beillene, bizonyára senkit sem kell altatni a mai két mérkőzése után. Nálunk Szatmári értékesítette az ötöst, 1–1, majd 2–2-nél ismét egyenlítettünk.

A meccs legnagyobb különbségét a második negyed derekán 2–6-nál mutatta a hazai eredményjelző. Biros büntetőből lőtt góljával kezdtük el a felzárkózást, amelynek kapusunk, Kovács Barnabás védései ágyaztak meg.

A nagyszünetben 7–4-re vezetett a Szolnok. A harmadik negyedben Biros két értékesített ötösének köszönhetően egy perc és húsz másodperccel a vége előtt 8–8-nál utolértük a 2017-ben Bajnokok Ligája-győztes gárdát. A vezetést nem sikerült átvennünk, rögtön a következő támadásukat gólra váltották a vendégek egy emberelőny sikeres megjátszásával, 8–9.

Majdnem három és fél percre befagyott az eredményjelző ezen az álláson az utolsó negyedben. Innen viszont a rutinosabb szolnokiak tudtak elmozdulni, de nem hagytuk, hogy gyorsan eldöntsék a három pont sorsát. Vismeg Boti révén 9–10-re zárkóztunk, a végeredményt a mezőny legeredményesebb játékosa, Kovács Gergő állította be, mivel a hátralévő két és fél minutumban már nem született gól.

Nem jutottunk tovább a Magyar Kupában, de három rendkívül hasznos mérkőzéssel gazdagodott csapatunk.

ℹ️ A C-csoport végeredménye: 1. Vasas 9, 2. Szolnok 6, 3. Metalcom Szentes 3, 4. Pécs 0 ponttal.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #szolnok #szentes #benu #magyarkupa #vízilabda #tippmix
Forrás

Előző cikkEz a Szentes nem az a Szentes Helyt álltunk a Szolnok ellen Metalcom SzentesSzo…
Következő cikkVéget ért a móka mára Pécs-Vasas párharccal zárult Szentesen a Magyar Kupa for…