Kezdőlap Hírek Hírek Kiránduláson a Zsoldos kilencedikesei…

Kiránduláson a Zsoldos kilencedikesei…

63

A HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum kilencedik évfolyamos rendész és fodrász tanulói a tanév utolsó napjaiban közös tanulmányi kiránduláson vettek részt. Úticéljuk a Velencei-tó volt kápolnásnyéki központtal. A kiránduláshoz a MÁV ingyenes utazást biztosított a 39 főből álló csoport számára. Az első nap délutánján a diákok és kisérőik megismerkedtek a táborhellyel, a közeli szabadstrandon fürödtek a Velencei-tóban és felfedezték Velence Korzó sétányát és bevásárlóközpontját. Az estét egy születésnappal egybekötött, vidám hangulatú „welcome” party-val zárták.
Másnap reggel az egész csapat korán biciklire pattant hogy körbe kerekezzék a tavat. A hőség ellenére mindenki hőseisen tekert, ki gyorsabban, ki lassabban. Több rövidebb pihenő mellett a pákozdi Katonai Emlékparkban hosszabb időt töltöttek el. A diákok a tanárok ajánlására önállóan tekinthették meg a park látványosságait, többek között a pákozdi csata Emlékkiállítást, a Mártírok Emlékpontját, az Obeliszket, Vilmos Huszár szobrát, az I. világháborús barakot és lövészárokrendszer, sőt néhányan kipróbálták a repülőgép szimulátort is. A park azonban nem csak a történelmi látnivalókat kínált a diákoknak. Azok, akik alaposan körülnéztek az Obeliszkről, megcsodálhatták a Velencei-tó és a Velencei-hegység csodálatos földrajzi környezetét egy teljesen más nézőpontból, mint ahogyan kerékpározás közben látták. A diákok és a kísérő tanárok egymást bíztatták az út hátralévő részében, némelyeket türelemre intve, másokat biztatva. Jókedvüket azonban sem a fáradtság sem a többszöri technikai probléma (leeső láncok, kilyukadt, kifordult gumik, stb.) sem tudta elrontani. Végül délután négy óra körül érkeztek vissza a szálláshelyre egy kicsit megfáradva, de élményekkel gazdagon feltöltődve. Vacsi után az elmaradhatatlan záróbuli vette kezdetét, amelybe egy más iskolából érkező középiskolás osztály is bekapcsolódott a diákok legnagyobb örömére.
A hazautazás napján újra korán volt ébresztő a táborlakók számra, mert a „Vonat nem vár”, és még rendet rakni, csomagolni is kellett előtte. A tábort fájó szívvel elhagyó diákok búcsúzkodtak újonnan megismert barátaiktól, de indulni kellett. A hazaút szintén zökkenőmentesen zajlott. Aki még eddig nem járt a KÖKI-n, visszafelé már az is tudta, hogy hol kell majd átszállniuk a szegedi gyorsra, és hogy Félegyházán sietni kell, hogy elérjék a csatlakozást. Azok, akik nem aludták végig az utat – mert voltak többen is akik addigra már nagyon elfáradtak- , már elkezdték tervezgetni a jövő évi kirándulást, ami azt bizonyítja, hogy a kirándulás elérte a célját: a diákok nem csak történelmi és földrajzi tudásokat bővítették, nem csak izmaikat erősítették, de élményekben gazdagon tértek haza.
Forrás

Előző cikkKedves Érdeklődők!…
Következő cikkAlakulatunk júniusi ezredsorakozója alkalmából ismét sor került elismerések átad…