Kezdőlap Hírek XXI. Dobos András Kerékpáros Emléktúra…

XXI. Dobos András Kerékpáros Emléktúra…

39

XXI. alkalommal került megrendezésre az ÁRPÁD Szabadidős Sportklub szervezésében a Dobos András kerékpáros emléktúra Szarvasra. Ezzel szeretnénk emlékezni minden évben Bandi bácsira, aki sokunkat megtanított a közlekedés szabályaira. A kirándulás elsősorban családok és gyermekek részére került meghirdetésre, de természetesen azok a fiatalok is részt vehettek, akik huszonegy évvel ezelőtt gyermekként voltak jelen. Résztvevők életkora is széles skálán mozgott, a korelnök sajnos én voltam.

Június 2-án délután, a Kossuth téri gyülekező után indultunk el Szarvas irányába. Első pihenőnk Kajánújfaluban volt. Sajnos régi törzshelyünk az iskola magánkézbe került, ezért másik helyet kellett választani a pihenésre. Következő megállónk az ecseri templom romnál volt. A megye határ után már pihenő nélkül tekertünk el szálláshelyünkre, a Szarvasi Ifjúsági Táborba. Miután elfoglaltuk táborhelyünket, elfogyasztottuk a vacsoránkat levezetésképpen még áttekertünk Békésszentandrásra a duzzasztó érintésével. Visszaérkezés után még éjszakai szalonnasütés következett.

Szombat délelőtt ellátogattunk a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba, ahol csodálatos környezetben sétáltunk és etettük az állatokat és vízi madarakat. Délutáni programunk kajakozás, kenuzás és a bátrabbak még fürödtek is a Körösben. Este a táborban tüzet gyújtottunk és sütöttük egy kis szalonnát, ami előző napról megmaradt.

Vasárnap délelőtt Mini Magyarország makettpark megtekintése és sétahajózás a Katalin II sétahajóval, ebéd után kreszvetélkedő volt a program. A tesztlapok speciálisan a kerékpáros közlekedésből lettek összeállítva, ezzel is próbáltuk elősegíteni a gyermekek szabályos városi közlekedését.

Eredményhirdetés után visszaindultunk városunkba, hogy 117 km kerékpározás után kellemesen elfáradva, a természet elemeit leküzdve megpihenjünk otthonunkban, felejthetetlen, gazdag élményekkel feltöltődve induljunk neki a következő hétnek az iskolákban és a munkahelyeken.

Köszönjük a támogatást Dr. Dobos András állatorvosnak és családjának, Csőszer-Komplett Kft.-nek, akik a csomagok szállításában segítettek, a Micro Dekor Reklámstúdiónak a nyomdai anyagokat.

Ignácz János
túravezető

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Előző cikkKardiológiai szakrendelés szünetel létszámhiány miatt Szentesen…
Következő cikkJanka a legjobbat között…