Csongrád-Csanád vármegyéből összesen 13 tanuló jutott be a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjébe. A vármegyei előválogatókat a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával a gazdasági önkormányzat székházában tartották meg 2023. január 9. és 24. között 458 versenyző részvételével – közülük 35-en jutottak tovább a február-márciusi válogatókra.

A válogatókon a fiatalok a gyakorlati tudásukat mérték össze. A finalisták a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum 8 szakképző iskolájából kerültek ki, 10 szakma képviseletében. Cukrász, kőműves, divatszabó, vendéglátásszervező és erősáramú elektrotechnikus szakmát tanuló versenyző is van a továbbjutók között. A vármegyei döntősök a 16. Szakma Sztár Fesztiválon, április 24–26. között a budapesti a HungExpon adhatnak számot tudásukról.

Szentesről Baksa Richard Rudolf a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum tanulója villanyszerelő épületvillamosság szakmairányon, Busi Kevin a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum tanulója lehet ott a legjobbak között. Szurkoljunk nekik április 24-26. között.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Oktatás, tanulmányi hírek|36

Forrás

Előző cikkFérfi OB I.: jó meccset játszottunk a Vasas otthonában…
Következő cikkBüszkeségeink! Tegnap kora este Szegeden jártunk a Delmagyar.hu sajtóházában, …