A Tokácsli Galéria készen áll a mai megnyitóra, ahogyan a képen is látható Tofi bácsinak köszönhetően!
Ma ismét szeretnék bemutatni három alkotót:

Ráfi Dénes
„A Horváth Mihály Gimnázium magyar-német-filozófia szakos tanára vagyok. Szentesen születtem 1970-ben, -s egyetemi tanulmányaimat kivéve-, egész életemben itt éltem, 26 éve immár feleségemmel és két felnőtté váló gyermekünkkel. Szüleim is itt tanítottak évtizedekig.
25 éve szenvedélyem a fényképezés. Szülővárosomról eddig 14 falinaptárat készítettem, amelyre évente közel 100 érdeklődő van. Sokat külföldre került rokonoknak küldenek. Jó érzés tudni, hogy ezeknek a naptáraknak a révén más országokban is van „egy-egy darab Szentes”.
Külső és belső szemmel is mindig a szépséget keresem mindenben, magától értetődően így van ez szülővárosomat fényképezve is. (Természetesen más témákat is szívesen fényképezek: pl. portrét, természetet…) Mindig jólesik, mikor sikerül másoknak is segíteni a szépségek felfedezésében -s ilyen visszajelzést gyakran kapok. A fotózás lényege számomra: látni és láttatni. Mindenkit tisztelek elismertségtől és profizmustól függetlenül, akinek hasonló céljai vannak.
Én amatőr vagyok. Köszönöm, hogy így is lehetett eddig öt önálló kiállításom Szegeden és Szentesen, indulhatok rangos pályázatokon, szép elismerést is kapva, s örülök minden csoportos kiállításnak, amelyek teret adnak a különböző látásmódok megjelenítésének. Minden perspektíva fontos.

Számel Sándorné
„Angéla vagyok, 1974.04.18-án születtem Békéscsabán. Csorváson éltem 18 évig, majd Szentesre sodort az élet. Kb. 12 éve vettem először kezembe fényképezőgépet, ebből 9. éve társam egy Nikon D 5200-as, amellyel folyamatosan fejlődőm és tanulok. Fotóstanfolyamok közelébe még soha nem jártam. Jelenlegi tudásom teljes mértékben autodidakta és fotóstársam tanácsainak összessége.
Legnagyobb kritikusom és támogatóm a férjem és családom. ”
„A természet maga a megtestesült harmónia, a természet egy ritmikus szimfónia.” /Osho/
Én szeretek része lenni a természet harmóniájának. Az, hogy fotózok, az számomra egyfajta kikapcsolódás, lelki feltöltődés. Ha a képeimet nézve másoknak is sikerül kicsit kiszakadni a mindennapokból, akkor már megérte, hogy ezt csinálom.”

Tofán Sándor (Tofi, Tofi-bácsi)
„Húsz éve járom a várost amatőr fotósként, hogy a város legszebb arcát mutassam meg mindenkinek. Kedvenc helyeim a liget és a Kurca. Ott mindig történik valami.
A nem hétköznapi pillanatokra vadászok, de nem bosszankodom akkor sem, ha nem sikerül jó fotót készítenem. Jól érzem magam fotózás közben, nem számolom az időt, teljesen kikapcsol, belefeledkezem. Azt nem lehet elmondani, milyen érzés, ha a kismadár az ember füle mellett száll el, vagy a mókus közel jön és hallgatja, amit mondok neki. Amikor kint vagyok a gépemmel a természetben, úgy érzem, „lepakolom a terheimet”. A szépséget látom meg, és ezt is szeretném visszaadni a képeimen.
Szerepet vállaltam épületfotóimmal a „Szentes 50 arca” című kiadvány megszületésében.
A sok-sok fotóimból válogattam két albumra valót. „Az én Szentesem” címmel.
Szentest bemutató Városkerülő Társasjátékhoz is használták a fényképeimet.
A kiállításom képei jelenleg a Szentes-Házban látható állandó kiállítási anyagként.
A fotózás mellett a zene az egyik legmeghatározóbb elem az életemben.
A család, a fotózás és a zenélés számomra a „lélekfenő”. Ezek nélkül nem lennék meg egy percig sem. Munkám elismeréseként Szentes Városért Emlékérmet kaptam, aminek nagyon örülök.
Jó barátságot ápolok fotóstársaimmal és a város lakosaival. Jelen kiállítás is a barátság és az egymás iránti tisztelet jegyében született.”Forrás

Előző cikkTovábbi videókat fedezhetsz fel a Watch funkcióban….
Következő cikkA Szentesi Élet programajánlója…