Női OB I.: 🤽‍♀️ megszereztük 1️⃣. győzelmünket 👏🥳

Ahogyan ellenfelünk vezetőedzője fogalmazott, a szeszélyes sorsolásnak köszönhetően csak bajnokság hatodik fordulójában szerezte meg első pontjait a Valdor Szentes. ❤️💙 Jó meccsből már akadt eddig, de első sikerünket rögtön az első olyan találkozón begyűjtöttük, amelyen esélyesként ugrottunk medencébe.

Valdor Szentes 🆚 Győr 13–5 (4–1, 3–1, 4–1, 2–2)
Női vízilabda OB I., 6. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Várkonyi, Tordai.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 2, Hevesi 1, Dankina 3, Bonca, Kövér-Kis, Tóth F. 2. Csere: Varga N. (kapus), Mácsai K., Horváth L., Bicskei, Samsonova 4, Korom 1, Horváth Zs. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Győr: Torma – Gálicz, Vaszari, Török 2, Németh, Huszti D., Kurucz 3. Csere: Rádli, Finta, Huszti V., Kiss A., Szedlák, Dróth. Vezetőedző: Vogel Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 6/1.
Ötméteresből: 3/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Németh.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Győztünk, de ismernek a lányok, sosem leszek elégedett a három pont után sem. Visszanézzük majd a mérkőzést, mert olyan hibáink voltak, amelyeket a sport törvényei alapján a Győr gólokkal büntetett. Nehéz meccs volt, amely rangadó volt számunkra és sokat készültünk rá. A jó védekezésünk volt ma mindennek az alapja. Az elején ültek a lövéseink, ami önbizalmat adott nekünk. Végig tartottuk a fegyelmezett koncentrációnkat, de a kihagyások a következő rangadónkon a III. kerület ellen már nem fog beleférni. Ma még örülni kell ennek a sikernek, és holnap is egy picit, de hétfőn át kell beszélnünk a hibákat, abból lehet tanulni. A Győr bebizonyította már, hogy egy jó csapat, a győzelmünk a stabil védelmünknek köszönhető. Mindenki hozzátett a győzelemhez, mindkét kapusunk jól védett, az pedig külön öröm, hogy azoknak is játékperceket tudtam adni, akiknek eddig kevesebbet és éltek a lehetőséggel.

Összefoglaló:
✍️ Három–nullás kezdéssel alapoztuk meg első bajnoki sikerünket hazai környezetben a Győr ellen. A második negyed végén már 7–2-re vezettünk, majd a harmadik negyed a mi találatunkkal indult, így már 8–2 állt az eredményjelzőn. A legnagyobb különbséget 13–4-nél mutatta az eredményjelző, végül 13–5-ös sikert arattunk.

Dicséretreméltóan védekeztünk. A jól záró védelmünk mögött előbb Füsti Molnár Janka, majd Varga Nóra is szép védéseket mutatott be.

Szentesi karrierje legjobb mérkőzését játszotta Diana Samsonova, aki négy góllal járult hozza a fontos sikerünkhöz.

Jövő szombaton 18 órakor a III. kerületi TVE otthonában zárjuk rangadót a 2022-es esztendőt.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #győr #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes
Forrás

Előző cikkMegszereztük 1⃣. győzelmünket a bajnokságban! Szép volt, lányok! #szen…
Következő cikkMegnyitott az új Szentesi Vásárcsarnok…