Télire Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház – címmel jelent meg cikk a hodpress.hu-n, mely szerint „Télire Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház”.

Ebből megtudhatjuk, hogy energiatakarékossági döntést hozott a békési megyeszékhely önkormányzata, így Szentesen lesznek a Békéscsabai Jókai Színház premierjei.

2023 első két hónapjában csak Szentesen lehet majd látni színházi előadásokat megyénkben, hiszen a Szegedi Nemzeti Színház január elsejétől március 3-ig bezár, illetve Vásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ a december 20-tól március végéig tartó időszakban csak egy hétig fogad majd látogatókat.

A békéscsabai közgyűlés döntése értelmében december 20. és március 31. között a Békéscsabai Jókai Színházban csak próbákat lehet tartani, előadásokat nem, ezért a teátrum ez idő alatt Szentesen mutatja be színpadra állított darabjait – közölte Seregi Zoltán igazgató.

Január 26-án tervezik bemutatni Szentesen Gogol A revizor című komédiáját; február elején a Lady Oscar című francia bohózatot és a Hétalvó című japán népmese alapján Naplopó címmel készülő zenés gyerekdarabot.

Február közepén kezdődnek az Országúton című Fellini-film színpadi adaptációjának, valamint az Égig érő fa című magyar népmeséből készült gyerekdarabnak a próbái. Az előadásokat március közepén és végén mutatják be Szentesen.

Forrás: www.hodpress.hu

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Előző cikkMegszűnt a baleset miatti torlódás a Csongrádi hídon…
Következő cikkMegszűnt az útzár a Szentes-csongrádi Tisza-hídnál…