Kedves Nézőink!
 
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szentesi Tóth József Színház és Vigadóban aktívan tudjuk folytatni munkánkat a téli időszakban is, így továbbra is várjuk Önöket előadásainkra, rendezvényeinkre.
 
Ennek ellenére figyelembe kell vennünk a gazdasági szempontokat is valamint azt, hogy a Békéscsabai Jókai Színházat december 31-től március 30-ig be kell zárnunk. Ennek következtében gazdasági, egyeztetési és lebonyolítási okok miatt a meghirdetett bérletes előadásaink közül a Zorba, a görög című musicalt lecserélni kényszerülünk. De nincs ok az elkeseredésre, ugyanis egy fergeteges bohózat érkezik a helyére, amely nem más, mint Guillaume Mélanie-Nemlaha György: Lady Oscar című darabja, rendezője pedig szintén a Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész Radó Denise. Ezt az előadást már február elején láthatják.
 
Békéscsabán a három hónapos szünet miatt áprilisban, májusban és júniusban kell lejátszanunk az összes bérletes előadásunkat ezért arra kényszerülünk, hogy Szentesen kicsit változtassunk a meghirdetett lebonyolításon a bérletes színházi időszakot illetően.
Ez azt jelenti, hogy januárban a Revizor, februárban a Lady Oscar, az évad végén, várhatóan májusban, a Szőke ciklon című darabot játsszuk. A gyermekbérletben pedig januárban a Hagymácska, februárban a Hétalvót (mely a Naplopó új címen kapta), március elején az Ördögölő Józsiás és március közepén Az égig érő fa című előadásunkat játszuk a Tóth József Színház és Vigadóban.
 
Kérjük megértésüket és támogatásukat! Az előadások alatt a nézőtéren 20 fok feletti hőmérsékletet tudunk biztosítani! Várjuk Önöket!
Seregi Zoltán igazgató Tóth József Színház és vigadó

határozat a munkavégzést – a jelen esetben ez a próbákat jelenti – engedélyezi, és ezzel mi élni is fogunk.

Nagyszerű lehetőség, hogy a szentesi Tóth József Színház és Vigadó – amelyet a Békéscsabai Jókai Színház működtet – nem zár be a téli hónapokban, így az előadásokat, amelyek egyébként benne vannak az ottani bérletrendszerben, el tudjuk Szentesen játszani. A tervezett áprilisi színháznyitáskor így kész előadásokkal tudjuk várni Önöket, mert természetesen – ahogy a pandémia után is -, amit vállaltunk a bérleteseinknek, azt teljesítjük. Ha kicsivel később is, de Békéscsabán minden bérletes előadást meg fogunk tartani. Úgy gondolom, ennyivel tartozunk hűséges nézőinknek és mindenkinek, aki szereti a színházunkat.

Erről „A Jókai Színház működik” című cselekvési tervről szeretném tájékoztatni Önöket.

Az összes darabot az eredeti tervek szerinti időben elkezdjük próbálni.

December 10-én lesz Gogol Revizor című komédiájának olvasópróbája, bemutató Szentesen január 26-án.

Január 10-től a Lady Oscar című francia bohózatot és a Hétalvó című japán népmeséből készülő Naplopó címmel bemutatandó zenés gyerekdarabot fogjuk próbálni, amelyeket szintén Szentesen fogunk bemutatni február elején.

Február közepén pedig kezdődnek az Országúton című Fellini film színpadi adaptációjának, illetve az Égig érő fa című magyar népmeséből készült gyerekdarab próbái, amelyeket március közepén és végén mutatunk be úgyszintén Szentesen.
Ez a terv biztosítja, hogy áprilistól 1-től öt kész előadás várja bérleteseinket és nézőinket Békéscsabán.

Ebben az időben pedig az utolsó bemutató, az Agatha Christie-krimi próbáit elkezdve készülhetünk a darab májusi bemutatójára és az évad szokásos júniusi befejezésére.

Természetesen kénytelenek leszünk majd sűríteni bérletes előadásinkat, de remélem, színházszerető és támogató nézőink megértik, hogy csak így tudjuk teljesíteni a vállalásainkat és befejezni június végéig az évadunkat. Szeretnénk elkerülni, hogy ennek az évadnak az előadásai átkerüljenek szeptemberre. Ez a mi és a nézőink érdeke is.
Tisztelettel kérem, támogassanak Bennünket „A Jókai Színház működik” cselekvési tervnek a megvalósításában!

Seregi Zoltán igazgató
Tóth József Színház és Vigadó

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26


Forrás

Előző cikkGőz vagy füst?…
Következő cikkKedves hűséges Bérleteseink és Nézőink!…