Szerethető, vidám és élettel teli darabot láthattak Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiájának szentesi bemutatóján a nézők a Tóth József Színház és Vigadóban 2022. november 17-én. Halasi Imre Jászai Mari-díjas érdemes művész igazi örömjátékot rendezett, amely felhőtlen kikapcsolódással ajándékozta meg a közönséget.

A darab központi szereplője Don Tomao Nicomaco (Bartus Gyula), a „nem épp ifjú Montague”, aki közeli barátságot ápol a pénzzel és a női nemmel. Jelleme komikus: amellett, hogy szoknyabolond, igyekszik minden helyzetben a maga malmára hajtani a vizet, a pénztárcáját pedig csak akkor tartja nyitva, amikor befelé kell söpörni valamit. Két hölgy is él a közelében nap mint nap a reggeli kávétól az est leszálltáig: háztartási alkalmazottja, a Donért rajongó Dorina (Nagy Erika) és szomszédasszonya, a temperamentumos Agnese (Veselényi Orsolya), akik már humorérzékkel viselik a mellőzöttséget.

Trapéznadrág, pizsama, hajháló és horgolt bikinifelső – korántsem csak ezeket a jelmezeket vonultatja fel Kiss Kata jelmeztervező a hetvenes évek kicsit digó, kicsit hippi öltözködéskultúrájából.

A zene fontos eleme az előadásnak: régi, sokat dúdolt olasz dalok hangzanak el a hetvenes évekből, amelyektől mindenki boldogabb lesz egy kicsit.

A szövevényes, de azért kibogozható történet végkifejletében Don Tomao megnyugodhat, mert túl azon, hogy a történelem ismétli önmagát, minden elrendeződik: igazi Felicità (azaz boldogság) jut Ancona minden lakójának.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26
Forrás

Előző cikk2022. évi népszámlálás – PÓTÖSSZEÍRÁS…
Következő cikk2022. december 16-án, pénteken Nagy Bandó András látogat el hozzánk Szentesre!…