2022. október 5-én megtörtént a zsűrizése a XXVIII. Alföldi Fotószalonnak, ami egyben a XLII. Dél-Alfoldi Fotószalon is.

Az idei évben 65 pályázó küldte el képeit a felhívásra. Ebben az évben is sok kollekció, vagy alkotói sorozat volt a beküldött képanyagokban, és elég sokan komoly művészi igényű kollekciókban gondolkoztak – mondta lapunknak Nagy István fotóművész, (Szentesi Fotókör), a kiállítás szervezője.

– A beküldött alkotásoknál az is érzékelhető volt, hogy mindenki nagyon szelektálta a fotóit a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt. A 8 órás képértékelő munka után 45 szerző 82 képe került be a kiállítási anyagba, ezeket A. Fehér Vera, Fodor Dániel János és Vadászi Zoltán fiatal fotóművészek válogatták ki. Most először volt nálunk csak fiatal, de elismert fotóművészekből összeállított zsűri, így a kiválasztott képanyag összhatást mutató hangulata is eltérhet az eddigi tárlatainktól. Nagyon keresték a pályamunkákban az új gondolatiságot, a mondanivalót, hogy az alkotó mit szeretne közölni a nézőkkel és természetesen fontos volt a képi megjelenés megfelelő illeszkedése a képtartalomhoz is. A zsetonos szavazással történő képkiemelések után kilenc alkotó munkáit jelölték díjazásra. Legalább két órás beszélgetés, egyeztetés, képelemzés után a végeredményt is megállapították, a díjak odaítélésekor is teljes konszenzus volt a három zsűritag között.

Szentesről 7 alkotóképei kerültek be a kiállításba, ebből 2 fő különdíjban is részesült (Német Gabriella és Maczik Eleonóra).

FŐDÍJASOK:

I. díj: Nagy Krisztián (Nagykőrös) – Art –Lélegzet, Üres szó-Üres világ, Merj változni!, Professzor (kollekciódíj 4 képre)

II. díj: Rozgonyi Ildikó (Nagyszénás) – 30 perc, Meghajlás, Egyszerű hétköznapok (kollekciódíj 3 képre)

III. díj: Galyasi Géza Attila (Esztergom) – Duna innen és túl 1., 2. (kollekciódíj 2 képre)

Magyar Fotóművészek Szövetségének különdíja: Német Gabriella (Csongrád) – Kontakt reggeli

KÜLÖNDÍJAK:

Barabás Ferenc (Békéscsaba) – Absztrakt „A”
Boldog Zsuzsanna (Gyula) – Félháló
Gajdos Gábor (Budapest) – A fényben állva
Hipságh Gyöngyi (Sopron) – Álomkép, Háromszögek, Kőlevelek, Metamorfózis, Pereg a festék (kollekciódíj 5 képre)
Maczik Eleonóra (Békéscsaba) – Annabelle

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Előző cikkMindennapok a Pollákban II. – Így születnek az ötösök magyarórán! 5⃣…
Következő cikkAz aradi vértanúkra emlékeztek Szentesen…