Október 1-jén van a Mellrák elleni küzdelem világnapja. Ebből az alkalomból Szentesen Hídi-sétát szervezett az Együtt Könnyebb Klub és az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) és az AVON 2022. október 3-án. A résztvevők a Kossuth téren gyülekeztek, ahol köszöntötte őket Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Pölös Katalin, a klub elnöke, és beszélt a mellrák elleni küzdelem céljáról, az összefogás szükségességéről.

Ezt követően rózsaszínű léggömbökkel a kezükben elsétáltak az Eszperantó hídig, és onnan vissza a Kossuth térre, közben a léggömböket felkötötték a Kurca híd korlátjára – azokért a társaikért, akik épp e betegség miatt nem tudtak (már) részt venni a sétán.

Az eseményen nemcsak azok vettek részt, akik kigyógyultak ebből a betegségből, hanem azok is, akik együtt éreznek a szervezettel, mely már 29 éve működik a Kurca-parti városban.

A Kossuth téren csontsűrűség mérést (sarokcsontból) végeztek, valamint az emlő önvizsgálatát is lehetett gyakorolni, kihelyezett szemléltetőeszközökön. A résztvevők tombolasorsoláson vettek részt, amelynek nyereményeit az AVON ajánlotta fel.

A program nem titkolt célja volt, hogy felhívja a figyelmet a prevenció, a szűrések fontosságára!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Előző cikkBalázs Árpád 85….
Következő cikkFirenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merü…