2022. augusztus 6-án vártak minden érdeklődőt a Lapistói Közösségi Napra, amely 14 órától főzőversennyel indult. Bemelegedtek a bográcsok, majd pedig a kukták a kánikulában, de ez senki kedvét nem vette el, hogy a kondérokban a társaság kedvencét rotyogtassák.

Volt itt csülkös babos lecsó, pacal libabokával, zúzapörkölt, de a Mozgáskorlátozottak Egyesületének csapata hamburgert készített tárcsán sütött húspogácsával. Az örök klasszikus a birkapörkölt sem maradhatott ki, mellyel csak egy babgulyás tudta felvenni a versenyt.
Természetesen nem volt lepényekben sem hiány, mert igaz három évvel ezelőtt indult a közösségi nap. de hosszú éveken át lepényváró fesztiválként hívta egybe a környék lakóit. A két főszervező, a Mosolygósabb Régióért Egyesület vezetője, Dömsödi Mihályné és a városrész önkormányzati képviselője, Agócs Lászlóné áldozatos munkájának köszönhetően ismét egy felejthetetlen napnak voltak részesei a résztvevők, akik napnyugta után is ropták a táncot.

A Szentesi Rendőrkapitányság, a Szentes Polgárőr Egyesület, és a Szegedi Fegyház és Börtön eszköz- és járműbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. Kiss Viktória és Szász Borisz színművészek műsorát követően Nagy Attila, aki a település fiatal lakója énekelt, majd a képzeletbeli színpadon a Magyartési Táncsoport adott elő közösségi táncot. Este fél 8-kor a Piroska Tánccsoportot köszönthették.

A főzőverseny eredménye:
I. Cserebökényi Duó – Cserebökényi birkapörkölt
II. Csipet-Csapat Rokonok – Babgulyás
III. Mozgáskorlátozottak Egyesülete – Hamburger
IV. Bárdi Róbert – Csülkös babos lecsó
V. Györgyi Attila – Birkapörkölt
VI. Fazekas Mónika – Zúzapörkölt

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29


Forrás

Előző cikkKörúti Színház – Zsákbamacska előzetes
Következő cikkMég lehet nevezni a Virágszínvonalasabb Szentesért városszépítő versenyre…