Kezdőlap Hírek Szentesi siker az az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen…

Szentesi siker az az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen…

145

Szentesen létezik egy kis birodalom, a Pálinkaköztársaság, a Hatos pálinkák hazája. Munkánk most olyan elismerésben részesült, amely úgy érezzük nemcsak cégünknek, de városunknak is dicsőségére válik. Megmérettük négy pálinkánkat az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen, melynek díjátadó ünnepségét 2022. július 13-án az Országházban – tudtuk meg Sárréti Krisztinától.

A Pálinka Nemzeti Tanács szervezésében rendezett verseny az egyetlen az országban, ahol az érzékszervi bírálat mellett analitikai vizsgálatok alá is vetik a nevezett tételeket. ( A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Intézet Bor- és Alkoholos Igazgatóságán) Így azt is elmondhatjuk, hogy ezek a pálinkák a legszigorúbb élelmiszer-biztonság szabályainak maximálisan megfelelnek.

A Hatos pálinka szortimentből az alma, szilva, meggy és Irsai Olivér szőlő pálinkák vettek részt a versenyen. Nagyon büszkék vagyunk, hogy mind a négy nevezett tétel helyezést ért el, 3 ezüst- és 1 bronzérmet kaptunk.

Ez szakmai visszaigazolása annak, hogy a minőségi kereskedelmi pálinkagyártás területén megvetettük a lábunkat és felrajzoltuk Szentest Magyarország legjobb pálinkáinak térképére.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29Forrás