Kezdőlap Sport Szabadtéri sportok A bajnoki szezon a végéhez ért, klubunk edzőit pedig arra kértük, értékeljék...

A bajnoki szezon a végéhez ért, klubunk edzőit pedig arra kértük, értékeljék az …

84


A bajnoki szezon a végéhez ért, klubunk edzőit pedig arra kértük, értékeljék az elmúlt hónapok teljesítményét. Először az U16-os gárda mesterét, Puskás Jánost kérdeztük, aki bajnoki címet ünnepelhetett a fiúkkal.

Gondoltad volna ősszel, hogy most, mint a bajnok csapat edzőjével beszélgetek veled?

– Az első 3 fordulóban mutatott teljesítményünk alapján úgy gondolom, nem. Elég rosszul indult a bajnokság, különböző technikai okok miatt későn tudtuk megkezdeni a felkészülést és ez rányomta a bélyegét a bajnoki rajtra, nem állt készen a csapat. Muszáj volt változtatni az edzésmunkán, újabb és újabb dolgokra helyeztük a hangsúlyt, ami a későbbiekben kifizetődött és meg tudtuk nyerni az alapszakaszt és ezzel bejutottunk a megyei rájátszásba, amit én csak ’Megyei Bajnokok Ligájának’ hívok.

– Említetted, hogy változtattatok az edzések struktúráján, ez miben nyilvánult meg?

– Leginkább a fizikai képzettséget hiányoltam a játékosaimon, ezért az állóképesség fejlesztésére fektettünk nagyobb hangsúlyt, ez azt jelentette, hogy egy egyéni fejlesztő módszert csináltak végig a srácok heteken keresztül, már-már unásig.

– A ’playoff’-ban aztán a Szeged, a Csongrád és a Kistelek várt a csapatra, hogyan értékelnéd a srácok hajrában nyújtott teljesítményét?

– Szerettünk volna itt is jól szerepelni, de tudtuk, nagyon nehéz feladat vár ránk. A srácok végig partnerek voltak, teljes erőbedobással beleálltak a munkába, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a hat mérkőzésünkből ötször győztesen hagytuk el a pályát és egy döntetlent játszottunk.

– Együtt marad ez a csapat a következő szezonra? Lesznek változások a keretben?

– Szerencsés vagyok, mert bő kerettel dolgozhatok. Be kell látni azonban, hogy egy utánpótlás-nevelő egyesület vagyunk. Én úgy érzem, hogy a jelenlegi csapatból 6, de inkább 8 fő toronymagasan kiemelkedik. Szeretném, ha az ő fejlődésük nem törne meg és kiteljesítenék tehetségüket. Bízom benne, hogy a nyáron újra edzésbe álló kerettel ugyanilyen sikeres munkát tudok majd végezni, mint az idei csapattal.

– Fiatal srácokról beszélünk, akiknek elsősorban nem a pályán kell teljesíteni. Figyelemmel követed tanulmányi eredményeiket is?

– Persze, a futball nem minden, én azt szoktam mondani a srácoknak, hogy az első a család, második a tanulás, és utána jöhet a foci. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek az iskolában is helyt álljanak ezt bizonyítja az is, hogy csapatunk két tagja: Gila Dániel és Ormai Zoltán felvételt nyert a Radnóti Miklós Gimnáziumba, ahol szintén megállják a helyüket és erre edzőként csak büszke lehet az ember.
Forrás