Kezdőlap Hírek Jelentkezzen számlálóbiztosnak! (letölthető adatlap a posztban!)…

Jelentkezzen számlálóbiztosnak! (letölthető adatlap a posztban!)…

77

FELHÍVÁS a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosok jelentkezésére

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban bonyolítandó országos népszámláláshoz.

A jelentkezéseket 2022. július 15. napjáig várjuk az alábbi módon:

– postai úton a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal (6600 Szentes, Kossuth tér 6.) címére ( a borítékra írják rá „Népszámlálás”) vagy
– e-mailben a nepszamlalas@szentes.hu e-mail címen vagy
– a Hivatal portáján elhelyezett gyűjtődobozban.

A jelentkezés során a Jelentkezés a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosoknak megnevezésű nyomtatványt kell kitölteni.

A nyomtatvány elérhető a www.szentes.hu honlapon (http://www.szentes.hu/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=1941) és a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal portáján.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok látják el a 2022. október 17. – 2022. november 20. közötti időszakban.

Díjazás: A díjazás mértéke a számlálóbiztos által a terepen végzett adatgyűjtés alapján lakásonként és személyenként külön jogszabályban meghatározottak szerint változik, várhatóan kb. bruttó 170.000,- 250.000,-Ft, plusz felkészülési és kapcsolattartási díj bruttó 25.000,-Ft.

A számlálóbiztosokkal megbízási szerződést köt a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal.

FONTOSABB TUDNIVALÓK AZ ALÁBBIAK:

– A számlálóbiztos feladata a körzetének bejárása, a körzetéhez tartozó, az internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az interjúk és az adatfelvétel lebonyolítása, valamint a címek pontosítása, az esetleges új címek felvétele. Munkáját közvetlenül a felülvizsgáló irányítja, ellenőrzi.

– A népszámlálás adatfelvételének eszmei időpontja 2022. október 01. nap 0 óra.

– 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető.

– A népszámlálási adatfelvétel során össze kell írni a számlálókörzetbe tartozó – a címjegyzéken szereplő, illetve a térképszelvény által lehatárolt területen található – valamennyi lakóegységet, továbbá a számlálókörzet területén élő személyeket.

– A népszámlálás teljességéhez elengedhetetlen a körzet teljes körű címbejárása függetlenül attól, hogy történt-e a címen internetes önkitöltés vagy sem.

– A számlálóbiztosnak várhatóan a terepmunka során kb. 170 címen kell címellenőrzést végeznie, és kb. 80-90 címen kérdőívet kitöltenie külön a lakásra és külön az ott élő/tartózkodó személyekre. A személyes kérdőív kitöltésének nagysága attól függ, hány fő él az online önkitöltési mód lehetőségével.

– A számlálóbiztosok a Központi Statisztikai Hivatal által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) végzik az adatgyűjtést. Az eszközök már a feladatellátást kiszolgáló szoftverekkel telepítve kerülnek a számlálóbiztosokhoz. Kizárólag a rendszer kérdőívmodulja fut a felhasználó eszközén, minden más modul elérhetetlen.

– A számlálóbiztosok felkészítését online-rendszerben kívánja a Központi Statisztikai Hivatal megvalósítani.

Az oktatási rendszer 2022. szeptemberétől érhető el a képzésben résztvevők számára, ami vizsgával zárul.

– Kizárólag a sikeres vizsgát tett jelentkezőkkel köthető szerződés a számlálóbiztosi feladatok ellátására. A terepmunka akkor kezdhető meg, ha az elméleti és a gyakorlati felkészülési feladatokat a számlálóbiztos elvégezte.

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

– saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (online oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
– e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
– cselekvőképesség, 18. életév betöltése
– legalább középfokú végzettség.

A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:

– akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasak érintőképernyős készülékek használatában
– pontosan tudják követni az előírásokat
– betartják a határidőket
– jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek
– képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhelés, az esetleges konfliktusok elviselésére
– vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.

Ha ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, kérem jelentkezzen számlálóbiztosnak.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30
Forrás