Kezdőlap Hírek Július 15-én „EKS DAY” Szentesen…

Július 15-én „EKS DAY” Szentesen…

Zséda, Desperado feat. Réka, Groovehouse, Nemadomfel Együttes

Sokan csak Kennedy napnak hívják ezt a napot, de tudni kell, hogy a címben szereplő rövidítés Eunice Kennedy Shriverről emlékezik meg.

Shriver asszony úgy vélte, hogy az értelmi fogyatékossággal élő egyének sokkal többre képesek, mint amennyire gyakran hitelt adnak nekik. A lehetőségeikbe vetett hit késztette arra, hogy olyan programokat hozzon létre, amelyek végül az életek átalakulásához vezettek szerte a világon, és hogy a munka ma is folytatódik a Speciális Olimpiai Nemzetközi Mozgalom révén, amely ma több mint 3,7 millió értelmi fogyatékos embert szolgál ki több mint 170 országban.

A Kennedy nap előtt most hétvégén 2022. június 11-12-én családi egészség- és szakmai fórumot rendez az MSOSZ Szentesen.

A rendezvény egy szakmai és egy egészségügyi részből tevődik össze. A szakmai résszel próbálják meg célozni a Szentes városban működő egyesületek és Szentes város környékén működő egyesületek vezetőit, hogy vonjanak be az egyesületük működésébe értelmi fogyatékos sportolókat is hiszen ezzel az egyesület is jól jár, mert támogatást tudnak szerezni és az értelmi fogyatékos, értelmi fogyatékkal élő sportolók pedig integráltan tudnak közelebb kerülni a sportágakhoz.

Nemcsak művészeti nap, hanem sportnap is lesz az integráció és az inklúzió jegyében a 2022. július 15. Ebéd után 13:00 órától várják Szentes város fiataljai, akik kipróbálhatnánk 9-10 sportágat, amit a Kossuth téren kör alakban helyeznek el.

Állomásonként kis kedves ajándékokkal is tudunk majd kedveskedni a résztvevőknek.
A program végén finálé szerű koncertsorozattal zárul majd a nap a címben felsorolt fellépőkkel.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30
Programajánló|17


Forrás

Exit mobile version