🥰 Megünnepeltük visszavonulóinkat, 🤽‍♂️ megnyertük az osztályozó első felvonását 💪

Köszönjük! 🙏 Ez az első szó, ami a ma esti mérkőzés kapcsán eszünkbe jut. Köszönjük, hogy ilyen sokan kijöttetek szurkolni csapatunknak, amely győzelemmel hálálta meg a bizalmatokat. És köszönjük visszavonuló játékosainknak, amit klubunkért tettek.

Metalcom Szentes 🆚 Nagykanizsa 14–7 (2–2, 3–1, 2–1, 7–3)
Férfi vízilabda, osztályozó az OB I.-es tagságért, 1. mérkőzés. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Kun, Kollár.
Metalcom Szentes: Meixner (14 védés, 67%) – Kókai, Mátyók 1, Chilkó 1, Hegedűs 5, Pellei F. 3, Bozó. Csere: Pellei K. 1, Lajkó, Vörös 1, Garancsy 1, Hornyák 1, Somogyi. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
Nagykanizsa: Ajkay-Takács (5 védés, 29%) – Spitz, Illés, Klár, Marnitz 4, Márkus, Balaska 3. Csere: Ambrusz (kapus), Solymosi, Szőke, Szávai, Balli, Gál. Vezetőedző: Regős Áron.
Gól – emberelőnyből: 11/7, ill. 11/6.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Kókai, ill. Márkus.

Összefoglaló:
✍️ Ünnepi hangulat előzte meg még a parton az első ráúszást. A szezon végeztével négy játékosunk visszavonul, nekik köszöntük meg a szolgálataikat. Egykori csapatkapitányunk, Somogyi Balázs 464 mérkőzést játszott az OB I.-ben, ebből szentesi sapkában 243-at. A szövetség hivatalos statisztikája szerint Vörös Viktor pályafutása során 417 magyar bajnoki meccset játszott, ezekből 172-t klubunk színeiben. Az osztályozót követően búcsúzik a vízilabdától kapusként Meixner Marcell is, aki 232 meccsen védett a pontvadászatban, ezekből 89-en a mi sapkánkban. Nálunk nevelkedett, majd 152 OB I.-es mérkőzésen ugrott medencébe Kókai Tibor, aki szintén felhagy játékos-karrierjével. Köszönjük szépen, amit a szentesi vízilabdáért tettetek, sok sikert kívánunk nektek a civil életben!

Parádés hangulatban kezdődött a mérkőzés, amelynek az utolsó másodpercig tartó remek atmoszférájáért dobos szurkolóink feleltek. Az első találatot Hegedűs Bence jegyezte. A védelmünk jól működött, amely mögött búcsúzó kapusunk, Meixner is elkapta a fonalat. Támadásban csúsztak be hibák, a pontatlan lövéseink miatt tartotta a lépést velünk a Nagykanizsa.

A második negyed közepéig egy gól itt, egy gól ott volt a forgatókönyv, 3–3 után viszont előbb Chilkó váltott gólra egy emberelőnyt, majd Pellei Frank. 5–3, kétgólos előnnyel mehettünk a nagyszünetre.

A harmadik negyedben már kezdett érződni, hogy a vendégek fáradnak. Ekkor viszont még nem jött ki az a különbség, amire vágytunk. Bő két perc alatt kétszer is betaláltunk, de kaptunk is egyet. 7–4-nél viszont befagyott az eredményjelző, a következő találatra a negyedik negyedig kellett várnunk.

Sziporkáztunk az utolsó nyolc percben, amelyben megdupláztuk góljaink számát. Továbbra is jöttek a Meixner-védések, de a blokkjaink is remekül működtek. Felőröltük ellenfelünket, majd fél perccel a mérkőzés vége előtt visszavonuló ikonunk, Vörös Viktor tette fel az i-re a pontot. Előbb Meixner mutatott be egy újabb védést, majd indította az elöl maradó Vöröst, aki lövőcselek sorozata után az elsüllyedő kapus fölött belőtte a meccs és pályafutása utolsó gólját. Micsoda befejezés! Gratulálunk, Vöri!

Az egyik fél második győzelméig tartó osztályozó párharc első mérkőzését 14–7-re megnyertük, így vezetünk 1–0-ra. Folytatás vasárnap 11.30-kor Nagykanizsán.

Nyilatkozatok:
🗣️💬 Szilágyi Péter: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre. Az elején döcögősen támadtunk, nehezen találtuk el a kaput, de a helyzeteket kidolgoztuk. A meccs második felében már jobban összpontosítottunk, és kialakult egy olyan különbség, amit vártam. Külön örülök, hogy szépszámú közönség előtt játszottak a búcsúzó játékosaink, mindent megteszünk vasárnap, hogy lezárjuk a párharcot, és Szentesen ne legyen szükség harmadik felvonásra.

Vörös Viktor: – Tudtuk, hogy ameddig lesz ereje a Nagykanizsának, addig nem lesz könnyű mérkőzésünk. Rengeteg labdát fölé-mellé lőttünk, de a végén kijött a különbség a két csapat között. Köszönöm a Szentesi VK-nak, hogy a pályafutásom utolsó nyolc évét itt tölthettem. Innen indultam, itt fejeztem be. Ilyen befejezésre vágytam. itt volt minden rokonom. Bízom benne, hogy vasárnap lezárjuk a párharcot.

📸 Vidovics Ferenc

#metalcomszentes #nagykanizsa #vízilabda #szentes #tippmix #hajráSzentes
Forrás

Előző cikkVincze Vera, aki a Kiss Bálint Kötélugró SE sportolója adminisztratív hiba miatt…
Következő cikkMa éjfélig még várjuk a megfejtéseket! ;) Holnap új rejtvénnyel jelentkezünk….