Kezdőlap Hírek Új körforgalom épül majd Szentesen, aminek örül majd a lakosság…

Új körforgalom épül majd Szentesen, aminek örül majd a lakosság…

251

Minden egyes városunkban megépült körforgalom, nagy vitát váltott ki, de a tizenegyedik körforgalom megépülése azt jelenti, hogy a Kiss Zsigmond utcán található Kurca-híd kétsávosra bővül a rendelőintézetnél.

A legújabb Szentesi Életben olvashatunk arról, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megrendelésére a Kiss Zsigmond utcai Kurca-híd és kapcsolódó létesítményeinek tervezése elindult.

A meglévő közúti híd és a mellette lévő kerékpáros átvezetést biztosító híd elbontása után egy új, 2×1 sávos közforgalmi, gyalogos és kerékpáros átvezetést is biztosító, körülbelül 18 méter szerkezeti hosszúságú közúti híd valósul meg. Továbbá, a Kiss Zsigmond – Sima Ferenc utca – Batthyány utcák csatlakozásában körforgalmú csomópont, parkolók kialakítása szerepel a tervek között, valamint ehhez kapcsolódóan az új híd mind a négy sarkát érintő városi közpark is létesül. Ezek mellett a tervek tartalmazzák a Kiss Zsigmond utca teljes hosszában az útburkolati kopóréteg cseréjét, buszmegállók, zárt csapadékcsatorna kialakítását, elektromos légvezeték föld alá helyezését, a közvilágítás korszerűsítését.

További részleteket megtudhat a hétvégén megjelent számból!

A terv nagy méretben itt tekinthető meg: https://www.szentesimozaik.hu/2022/05/22/kiss-zsigmond-utcai-korforgalom-terve/

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás