Kezdőlap Hírek Lehetek én is! lehetsz te is … áldozat! – Vivien nyerte a...

Lehetek én is! lehetsz te is … áldozat! – Vivien nyerte a filmkészítő pályázatot…

329


Lehetek én is! lehetsz te is … áldozat! – Vivien nyerte a filmkészítő pályázatot

Lengyel Viven a Horváth Mihály Gimnázium tanulója nyerte meg a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából „Lehetek én is! lehetsz te is … áldozat!” mottóval kiírt filmkészítő pályázatot.

A felhívás célja volt, hogy a tizenéves korosztályhoz tartozók megmutathassák, mit gondolnak az őket is érintő online bántalmazásról, hogyan látják az áldozattá és bántalmazóvá válást, a megelőzés lehetőségeit, illetve mit gondolnak az áldozattá válást követően szükséges segítségnyújtásról.

A kisfilmeket szakmai grémium bírálta el, melynek tagja volt dr. Szabó Henrik r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főreferense is.

A verseny abszolút győztese a Szentesi Horváth Mihály Gimnázium 15 esztendős tanulója, Lengyel Vivien lett. A középiskolás diáklány alkotása a fiatalok által az online térben elkövetett bántalmazás tipikus szakaszait mutatja be az áldozat érzésein keresztül. A kisfilm végén pedig a történetet mesélő felhívja a figyelmet arra, hogy senki ne féljen segítséget kérni online zaklatás esetén sem.

Gratulálunk a pályázóknak és köszönjük a munkájukat!

Íme Vivien kisfilmje, melyet érdemes megnézni!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Kék-hírek|31


Forrás