Kezdőlap Hírek Hírek Zsoldosos diákok a legjobbak között

Zsoldosos diákok a legjobbak között

282

2022. május 9-én Hódmezővásárhelyen mutatták be sajtótájékoztató keretében a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák országos (dobogós) szakmai, közismereti- és sporteredményeken sikeres diákjait, akik között ott volt HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum két diákja is.

Vendlóczki Alexandra

2021/2022-es tanévben is megrendezték az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) versenyt az utolsó éves (12. évfolyam) technikumi képzésben résztvevők számára. Az országos megmérettetést minden szakterületen meghirdették, melyre az idei évben 7830 diák nevezett. A fiatalok megmutathatták a szakmai érettségi tantárgyakból az elmúlt 4 tanév alatt elsajátított elméleti tudásukat.Vendlóczki Alexandra is elindult ezen a versenyen. Kilencedik évfolyamtól szépen dolgozott, munkája alapján végig a tanulmányi élmezőnyben volt. Alexandra nem csak magolt tudással rendelkezik, hanem meglévő ismereteit kombinálni is tudja. Ezen a neves versenyen kimondottan szakmai elméleti ismereteiről kellett bizonyítani, összegezni ismereteit. Az olykor nehezen értelmezhető, kombinált feladatok, kérdések megválaszolásához szükséges volt közismereti tantárgyi tudásalapja is. A felkészülési idő mindannyiuknak igen kemény volt, hiszen az érettségi előtti hajrában a többi tantárgyból is megfelelően teljesíteni kellett. A versenyre való felkészülés sok energiát vett el, mivel a tanulás napi plusz órákban is történt jelenléti és online formában egyaránt. Szorgalma és kitartó munkája meg is hozta az eredményt, hiszen az országból induló 150 diák közül a legjobbként kiemelve, megnyerte az országos versenyt.Felkészítő tanár: Medgyesi Arnoldné

Baksa Richárd

Baksa Richárd, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum 2/10 C osztályos tanulója, országos 1. helyezést ért el a 3 fordulós Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen, reál tantárgycsoportban. Richárd egyenletes, szép teljesítményével megnyerte mind a februári iskolai, mind pedig a márciusi regionális szakaszt. Az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny záró fordulóját április 23-án rendezték meg az egri Heves Megyei SzC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumában. A reál tantárgycsoport versenyét a HSZC diákja toronymagasan nyerte meg mintegy 600 induló közül. Baksa Richárd kitartó, szorgalmas munkáját méltatja az a tény, hogy párhuzamosan készült mind humán, mind pedig reál tantárgycsoportban a megmérettetésekre. A humán regionális fordulón is kiemelt lett, de nem indulhatott mindkét tantárgycsoportban a döntőn, így a versenybizottság határozata alapján reál ágon folytatta tovább a versenyt. Felkészítője Mácsai Anita oktató.

Felkészítő tanárok: Mácsai Anita, Csetfalvi Enikő Pálma, Zsíros Frank

www.szentesimozaik.hu

Hírek|29