Kezdőlap Szentesi VK Leány utánpótlás: az utolsó fordulóra maradt a döntés…

Leány utánpótlás: az utolsó fordulóra maradt a döntés…

64


Leány utánpótlás: 🤽‍♀️ az utolsó fordulóra maradt a döntés 🔥

Oltyán Gyula tanítványai remek védekezésüknek köszönhetően a Dunaújváros ellen sem vesztettek pontokat. Nagyszerű győzelmet aratott gyermekcsapatunk, így a bajnoki cím az utolsó fordulóban itthon, Szentesen dől majd el éppen a rivális UVSE ellen.

⏰ A bajnoki döntővel felérő találkozót április 24-én 17 órától rendezik a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

A rendes játékidőben egyik korosztályos leánycsapatunk sem szenvedett vereséget a Dunaújvárostól. Az ifjúságiak 12–10-re nyertek, amivel eldőlt, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bronzérmesek lesznek a bajnokságban. Serdülőcsapatunk pozíciója sem változhat már a tabellán, ők a hatodik helyen zárnak majd.

Leány ifjúsági:
Prointerier Yordo Szentes 🆚 Dunaújváros 12–10 (2–2, 3–2, 3–4, 4–2)
Prointerier Yordo Szentes: Héri N. – Bíró 1, Tyukász 4, Tóth F., Csiszár 1, Boldizsár 1, de Vries 2. Csere: Dobos, Mácsai K. 2, Forgó, Horváth Zs., Horváth L., Kátai-Benedek H. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 3/0.
Ötméteresből: 3/3, ill. 5/4.
Kipontozódott: Lovász (Dunaújváros).

Leány serdülő:
Prointerier Yordo Szentes 🆚 Dunaújváros 21–22 (3–1, 2–4, 5–4, 3–4 – büntetők után 8–9)
Prointerier Yordo Szentes: Héri N. – Bíró 3, Tyukász 6, Dobos 1, Kovács P. 4, Boldizsár 4, Ágoston 1. Csere: Matajsz J., Kátai-Benedek H. 2, Dallos-Szilágyi, Balogh. Vezetőedző: Brávik Fruzsina.
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 6/1.
Ötméteresből: 9/8, ill. 14/14.
Kipontozódott: Bíró (Prointerier Yordo Szentes).

🗣️💬 Brávik Fruzsina: – Büszke vagyok a lányokra! Megnyertük a meccset, de sajnos az utolsó három percben rossz döntéseket hoztunk, így kiegyenlített az ellenfél. Miénk általában a harmadik meccs, sajnos ez benne van a pakliban. Ettől függetlenül nagyon szép dolgokat csináltunk, a végjátékból tanulni kell és higgadtnak maradni.

Leány gyermek:
Prointerier Yordo Szentes 🆚 Dunaújváros 9–5 (5–2, 1–1, 1–0, 2–2)
Prointerier Yordo Szentes: Varga N. – Dömsödi, Mácsai K. 1, Matajsz J. 2, Horváth L. 1, Versegi 2, Nagy A. Csere: Szalai (kapus), Nagy L., Udvardi, Szabó A., Horváth Zs. 3, Szűcs, Furák-Szabovik. Vezetőedző: Oltyán Gyula.
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 10/3.
Ötméteresből: 4/1, ill. -.
Kipontozódott: Zsók (Dunaújváros).

🗣️💬 Oltyán Gyula: – Az utolsó előtti meccsünk is három pontot ért. Lendületes, jó játékkal kezdtünk. Meglett ennek az eredménye, az első negyedet 5–2-re nyertük. Ezután a lövéshatékonyságunk némileg alább hagyott, de ezt egy jó védekezéssel kompenzáltuk, így 9–5-re nyertünk. A statisztikákat elemezve ennek a csapatnak kiemelkedő erénye a védekezés. Erre nagy szükségünk lesz a záró mérkőzésen, ahol a bajnoki cím lesz a tét. A Dunaújváros elleni győzelemmel biztosítottuk helyünket a hőn áhított dobogón.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#prointerier #yordo #szentes #vízilabda #dunaújváros #szentesivízilabdaklub #utánpótlás #magyarbajnokság #hajráSzentes
Forrás