Kezdőlap Hírek Mustragála és „drámais” elismerések…

Mustragála és „drámais” elismerések…

67

A Horváth Mihály Gimnázium Irodalmi-drámai-média tagozatának Mustragáláját tartották meg a Tóth József Színház és Vigadóban 2022. április 9-én. Ekkor adták át a tagozat díjait, a Csörgőcskét, a Csörgősipka díjat, valamint a Csapó- és Kis Csapó díjakat.

—— Csörgőcske díj ——
Soós Adél Villő
Mindhárom mustrája kiváló és jeles tanuló, a Fényes semmi, a Marquez-átdolgozásra épülő darabunkban, a Teadélutánon és a Veszett paradicsom c. darabban vállalt komoly szerepet. Fegyelmezett, érzékeny, elmélyült fiatal hölgy, csendes, kifinomult humorérzékkel. A Latin OKTV-ben közép döntőse volt tavaly és idén is.

Sebestyén Bence
Kiváló mustrázó. Az osztály diák rendezője. Már 10.-ben az osztály Kabaré előadását megrendezte, a Fényes semmi, a Kisgömböc, a Veszett paradicsom alkotója és szereplője. A HMG stúdiósa, egyszerre filmes és drámás is volt. Bármilyen alkotómunkában számítani lehetett rá. Elméje állandó izgalomban zakatol, erős figyelemmel, ha lecsap egy számára érdekes témára, annak utánajár, abban kiműveli magát, ha nagy árat kell fizetni érte, akkor is. A 10-es média mustrájának leadásával elkésett csak azért, hogy jól megcsinálja a filmjét. Ekkor készült tagozatunk egyik promóciós videója, amit azóta is örömmel nézünk és osztunk a világhálón – ő a Kasszás Adri alkotója!

Szabó Adrienn
Kiváló mustrázó, az osztály egyik koregográfusa, énekese, menedzsere. Bármilyen szereplési lehetéség van, ő azonnal benne van. Hangos és csendes, lobbanékony és melankolikus, komoly és hisztis, lelkes és passzív egyszerre tud lenni. A színpadon igazi szubrett. Osztályunk valamennyi darabjának szereplője volt és alkotója volt, a Kisgömböc főszereplője, amiért 2021-es ODE országos döntőjében a színészi játék különdíját megkapta.

Erostyák Zorka Panna
Végig kiváló mustrázó és végig kitűnő tanuló, jeles néptáncos, remek versmondó, énekes, tulajdonképpen bármilyen műfajban jeles előadó, mert mindenben megállja a helyét, és emlékezetes produkciót teremt. A Fényes semmi, a Veszett paradicsom, a Kisgömböc darabunk kiemelt szereplője volt. Élete a tánc! Darabjaink táncos koreográfiáinak lelkes alkotója – alakítója és lelkiismeretes korrepetitora. Megbízható és rendkívül kritikus, önmagával szemben különösen is. Ebben fejlődnie kell, hiszen ha van valaki, aki mindig a maximumot hozza, akkor ő az.

Nagy Lídia
Kivaló mustrázó. A diákszínpadi munka figyelmes, lelkes és kritikus motorja. Folyamatosan műveli magát, mindenre érzékeny, ami művészet, és főleg nincs kegyelem, ha a színházhoz bármilyen formában köthető, ő ott van, és alakítja azt . Minden fellépési és színjátszási lehetőséget kihasznál és bevállal. A Fényes semmi, a Kabaré, a Kisgömböc, a Veszett paradicsom darabunkban jelentős alakítást hozott. Az osztály egyik legműveltebb tagja, dráma oktv-zett. Elszántan tart a színész pálya felé.

Mari Domokos Kolos
Kiváló mustrázó. Énekes, zenész, táncos, prózai színész és filmes: kiváló operatőr, vágó – mindenben jó! Te vagy a legtehetségesebb közülünk – ismerték el az osztálytársak rendszeresen, ha rá került a sor, és értettek egyet ezzel a tanárok is. Sorolhatnánk újra a darabokat, de talán már nincs szükség rá, valamennyinek legmeghatározóbb, legsúlyosabb alkotója. Az iskolán kívüli színházi munkája szintén jelentős, az énekes, táncos, prózai alakításai mind kiváló teljesítmények. A négy év alatt, ha ötlet, zene, koreográfia kellett, ő azonnal munkának látott, aminek gyümölcsében gyönyörködhettünk. Különleges fiatalember: fegyelmezett, bátor felelős értékrend mentén éli életét. Egyelőre önmagát és a világot hangolja össze, aztán hallani fogunk még róla.

—— Csörgősipka díj ——

Remzső Sándor Krisztián
Kiváló mustrázó, kitűnő tanuló, igazi bölcsész és énekes, táncos színész egyszemélyben. A 2021-es ODE fesztiválon a Kisgömböc darabban nyújtott alakításáért színészi külön díjat kapott. A Pázmány Péter Egyetem országos bölcsész versenyén döntős volt. Az osztály lelkiismerete, gyóntatója papja. Mindig megtalálja azt a hangot, amivel a konfliktusok kibogozhatóakká válnak, így az osztály rezonőre, másképpen, zsiványul mondva: az osztály nyakkendője lett. Érdekesen és különlegesen indult az ő pályája a HMG-ben és az osztályban: 9.-ben komolyan fontolgatta, elmegy innen, mert túl hangos, túl harsány volt itt számára a világ. De valamiért mégis itt maradt köztünk, és a 2021-22-es tanév sipka-díját ő kapta meg.

—— Kis Csapó-díj ——

Farkas Bianka
Úgy érkezett az osztályba, hogy számos film gyerekszínésze volt, igazi filmográfiát hozott magával. De megállja a helyét a drámais vonalon is, az éneklésben is, sőt, a festésben és a karikatúra rajzolásban is. Valamennyi darabunkban kiválóan teljesített. Médiás érdeklődése a karantén alatt alakult ki, amikor a Blikkzűr című filmet forgattuk. Aztán jött a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál, és rátalált arra, ami igazán érdekli őt. Filmessé lett, rákapcsolt a tempóra, és a média OKTV döntőjéig meg sem állt., a 8. helyet hozta el.

Urbán Csongor
Az iskola stúdiósa, az elmúlt két évben minden rendezvény technikusi munkájának szervezője és lebonyolítója. Tanárai, iskolatársai mindig számíthattak tudására és segítségére. Ezen túl az énekesi eredményei is jelentősek. Számos iskolai rendezvény szereplője és hangulatfelelőse volt. A budapesti Nemzeti Színház dalversenyét megnyerte 2020-ban. Zsiványságért nem megy a szomszédba, ezért akik vele dolgoznak, nem unatkoznak. Már ilyen fiatalon óriási színpadi rutinnal rendelkezik, hangmérnöki, technikai tudása irigylésre méltó.

—— Csapó-díj ——
Szikora Emese Pindúr
A munkabírás és a lelkiismeretes munkavégzés példaképe. Operatőr és vágó elsősorban, és egyébként mindenes, aki hozzáfordul, annak segít. Az elmúlt két év iskolai médiaanyagának archiválója, a média szertár felelőse, igazi problémamegoldó. A Csongrád-Csanád értéktár projektben egyedül dolgozott, és nyert egy utazást a médiások számára. A színpadon is feloldódott, a Veszett paradicsomban a reklámok paródiájában kiváló szerepet formál meg, sőt a tavalyi contest népszerű „Cape diem HMG” rap előadója, az osztálytabló tervezője. És még sorolhatnánk, mi mindent tett a háttérben, szerényen a iskoláért és az osztályért. Mindig bíztunk benne, mert a minőségi munkavégzés nála garancia.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás